[]

Bu Nasıl Bir Hoparlör Girişidir?

Universum marka Alman menşeli (ve bayağı eski) teyp + pikapın hoparlörlerinin girişi bu şekilde. Bu hoparlörleri farklı yerlerde de kullanabilmemize yarayacak bir aparat ya da dönüştürücü mevcut mudur acaba?

Resimlerin açılmama ihtimaline karşılık:
img829.imageshack.us
img843.imageshack.us

 
Daha önce görmedim hiç, eski olduğu için standart dışı olması normal. dönüştürücü bulursan çölde kutup ayısı bile bulur seni o kadar söyleyeyim.

Ama uçlardan birisi artı, birisi eksidir. elektronikçilerde ses için kablo ve rca vs bir sürü standart soket bulunuyor. kablonun bir tarafını bu garip girişlere lehimlersiniz veya bantlarsınız, diğer tarafına da istediğiniz soketi lehimlersiniz.

edit : hakikaten 2 pin DIN konnektörmüş. Benim cahilliğim.
  • kimlanbu  (14.10.10 20:39:02 ~ 22:22:05) 
kesinlikle standart dışı değil, 2 pin DIN konnektör o. DIN zaten alman standardı olduğu için tüm eski avrupa kökenli cihazlarda bu konnektör bulunur.
dönüştürücüye vs. gerek yok, direkt kesebilirsin jakın kökünden. receiverlarda falan açık kablo girişi oluyor zaten genellikle; eğer gerekirse de lehim yapabiliyorsan ucuna RCA konnektör takabilirsin.

  • coolspot  (14.10.10 21:15:14) 
Kesip RCA uçlu bir kablo bağlasam çalışır sanırım?


  • shangrilla  (14.10.10 21:27:39) 
çalışır


  • coolspot  (14.10.10 21:28:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.