[]

Aşçı Olmak İstiyorum. MSA vb. Aşçılık kursları nasıldır?

Selamlar Duyuru Ahalisi;

Efendim ben nacizane 23 yaşında bir gencim. Bu sene iyicek bir üniversitenin İngilizce işletme bölümünden mezun oldum ve geçen sene part-time çalıştığım uluslararası şirkette (büyük ve taşşaklıdır kendisi) danılman olarak işe de girdim. şükür yeni başlayanlara göre de nispeten yüksek bir maaşım var sosyal güvence ise oldukça iyi. arabamın benzini, öğle yemeği, telefon faturam falan şirketten.

Amma velakin yaptığım işi sevmiyorum. Bütün gün bilgisayarın başında oturmak beni geriyor. son an gelene kadar işlerimi yapmıyorum. işim gereği sürekli üst yönetimle alakadar olmak ve bölümün kadrosunun az olması sebebiyle bazı stres içinde haftalarda 8-9'dan önce işten çıkamıyorum, haftasonları evden çalışmak durumunda kaldığım oluyor. Şirkette yaşıtım neredeyse hiç yok, arkadaşlarım ise 30-35 yaşlarında insanlar ki aradaki ilişkimiz ne kadar iyi ve samimi olsa da bazı şeyler tam denk gelmiyor tabii.

Neyse efendim ben küçüklüğümden beri ellerimle birşeyler yapmaya çok meraklı nispeten de yetenekliyim. Yemek yapmayı da çok seviyorum ve geçen sene part-time bu işe girmemiş olsaydım ciddi anlamda aşçılık okuluna gitmeyi planlıyordum. Sorum şu; ülkemiz koşulları altında geleceğimi de güvence altına alan böyle güzel bir fırsat bulmuşken herşeyi boş verip yeterli parayı biriktirince askere gitmeyi dönüşte de msa'nın aşçılık okuluna kayıt olmayı düşünüyorum. Bu okuldan/kurstan çıkınca geleceğim nasıl olur? İyi bir otelde veya restaurantta işe girebilir miyim? Bir kaç sene çalışıp kendi restaurantımı açmak istesem bunu yapabilir miyim?

Daha önce bu kurslara/okullara giden olduysa neler düşünüyorlar veya ne durumdalar acaba şu anda?

Selamlar

 
aşçılık bir tutku filan değilse sizin için, sanırım elde ettiklerinizden sıkıldınız ya da tatmin olmamaya başladınız. iş tatmini denen şey her nekadar önemli olsa da bu ekonomik şartlarda ancak şu an aldığınız maaşa ihtiyaç duymayacak kadar maddi durumunuz iyiyse böyle bir şeye girişin derim. yok değilse kazandığınız parayla hafta sonu kursları alın, boş vakitlerinizde kendinizi geliştirin. bu hem işteki stresinizi ve sıkkınlık hissini azaltır, hem de ilerde yaptığınızı işi bırakma kararı alırsanız (ya da mecbur kalırsanız) aşçılık kariyeri için özgüveniniz de olur. maddi yönden sıkıntı yaşayacak bir karar alırsanız, hem sosyal yaşantınızın daha da kötüleştiğini, hem de bu tarz hobiler ve yeteneklerinize karşı isteksizleştiğinizi göreceksiniz. sanırım o daha kötü olur


  • götümüze girebilir netekim  (14.10.10 16:02:03) 
Gerçekten yapmak istediğin buysa hiç tereddüt etme yap. Çok düz bir cevap olacak ama istedikten sonra herşey oluyor.

Çok yakın bir arkadaşımdan biliyorum daha sıcak sıcak konu. Yurtdışında doktora yaparken metin yazarı olacağım dedi ve okulu bırakıp, askere gitti geldi hemen. Yakın bir zamanda en iyi reklam ajanslarından birinde işe başlayacak. Ki şu an 29 yaşında. Hiç bir şey için geç değil. Olmayacak şey yok. Sevmediğin işi yapmak daha büyük eziyet.
  • dungangadunganga  (14.10.10 16:36:50 ~ 16:38:00) 
Benim bir arkadaşım, Ankara Hukuk'tan mezun olduktan sonra İngiltere-Londra'da bu eğitimi aldı. Şİmdi de orada çalışmak için gereken evrakları temin etmekle uğraşıyor.

Eğer isterseniz, ona ulaşmanızı sağlayabilirim?
  • endless dream  (14.10.10 16:59:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.