[]

yılmaz erdoğan okuyanlara bir soru

ilk okuduğum günden beri kafamı kurcalar durur. hala da çözümün yanına yaklaşabilmiş değilim, yılmaz erdoğan ı bulup ona bile sormayı düşündüm bi ara ama sonra saçmalama lan otur oturduğun yerde dedim kendime. dur sana da sorayım.

şimdi efendim bu kişinin berfin diye bir şiiri var. orda diyorki:

berfinim,
icimin guler yuzu,
yasanılası iklimim hosgeldin..

adımın capraz yazılması kimin
umrunda...
denize dusen yılana öykünür
biraz da...

burada adının çapraz yazılması olayı nedir, neye gönderme yapmaktadır, metafor mudur, alegori midir. öyleyse niye öyledir. merak edenler ekşiden de berfin yazarak şiirin tamamını okuyabilirler. yorumlara da açığım.

 
ya bana hep ,yazmayı yeni ogrenmis bi çocugun yamuk yazısı,gibi geliyodu ama,simdi bi daha düsündüm olmayabilir de,hatta olmayadabilir.


  • kanuniye  (27.12.07 18:32:59) 
cevap veremiyorum ama fikir yürütme babında belki yardımı olur diye şöyle de bir şey var imiş;

Sahi neydi

Sahi neydi unuttum
Senin adını
Sana şiirler yazmıştım
Bu yüzdendi


Benim ahmaklığım
Çıkar hayatın keyfini
Sahte aynalarda
Çapraz yazmak bile adını
Artık kimin umurunda
Sahi neydi unuttum
Senin adını

Burhan KÜÇÜK
  • vampyria  (27.12.07 18:52:14) 
sanırım berfin'in kimliğinde baba adı kısmında yılmaz erdoğan'ın ismi çapraz yazılmıştır.


  • sungerbob  (27.12.07 20:36:23) 
ben bir sekilde kurtceye atifta bulundugunu saniyordum yilmaz erdoganin. malum "x" harfi var kurtce'de.. niye boyle bir cagrisim yapmisim pek anlamadim. resmen okudugumu anlamamisim.. yorgundum o siralar o yuzden heralde..


  • terp  (27.12.07 21:25:08) 
ben ismindeki Y , M ve Z harflerindeki çaprazlıklara gittim ilkin.. bir çocuk yazmayı öğrenirken ismin çapraz yazılıyor demiş olabilir.. Düz çizgi çalışması yapan çocuk için bu harfler zordur..


  • porsgemsheniark  (28.12.07 01:35:00) 
vampyria nın yazdığı şiirle alakası olabilir aslında, yeni yazmayı öğrenmiş bi çocuğun yazısı da olabilir ama niye çapraz desin ki ona, eğri büğrü yamuk filan ama yok çapraz değil bence.


  • theselfish  (29.12.07 13:19:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.