[]

Lens/Objektif önerilerinizi bekliyorum...

selamlar,

canon 55-250 de karar kıldım sanırım ama makro için bu lens ile çekim yapılmaz diyorlar, bunun yerine makro-zoom lens önerebilecek var mı? bütçem 500 civarı ve illa ki canon marka olması gerekmez sigma tamron da olabilir.

şimdiden sağolun

 
sigma 70-300 ler falan var macro özellikli de deymez be hocam ya.

bence git adam gibi sigma 50mm f2.8 macro ya da ne bileyim 105mm f2.8 sigma tamron 90mm f2.8 macro bunlardan birine bakmanız daha mantıklı. kaliteleri tartışılmaz.

ya da gene iyi bir prime çakıp üstüne close up filitre takmak. bir de uzatma tübü var. falan filan. ama bence 50-200 ya da sigma 70-300 gibi yavaş lenslere para vermeye değmez.

en mantıklısı bulabiliyorsanız ikinci el bir tamron 90mm ya da sigma 50mm almanız.
  • cedric tweedledee  (13.10.10 22:13:18) 
prime lensler demişsinizde bide buna 1.6 çarpan eklenince iyice uçuyor, mesela geniş bişeyler çekmek istesem lens değiştir tozuydu şuydu falan, hem zaman alır hemde an kaçar diyorum.


  • notinhere  (13.10.10 22:23:45) 
ya ben olsam 70-300 ya da 55-200 gibi lesnlere para vermezdim. hatta uzun zamandır zoom lens kullanmıyorum bile. o zaman tavsiyem size bir lens alıp macro extension tube ile ya da close up filtre ile kullanmanız. ya da 70-300 sigmaya tutulabilirsiniz. ama inanın kapalı bir havada çekim yapmanız zorlaşacaktır. tripod ihtiyaç dıyacaksınız devamlı elinizin altında.

aslında sigma os motorlu 70-300 ler çıakrdı. onlara da bakabilirsiniz.
  • cedric tweedledee  (13.10.10 22:34:16) 
extension yada close uplardan ziyade para biriktirip makro lens almak daha mantıklı geldi, peki prime lensler sabit olduğundan zor olmuyor mu? mesela gezilerde seyahatlerde kullanmak için başka ne önerebilirsiniz?


  • notinhere  (13.10.10 22:57:15) 
öncelikli amaç makro mu, tele mi? yani her ikisi de olsun isterken asıl istediğiniz ne? "makro olsun da tele de olursa iyi olur" mu, "tele mutlaka olmalı, ama makro da çekerse süper olur" mu?


  • kibritsuyu  (14.10.10 10:10:02) 
öncelikle amacım makro, ama zaten makrolarla da uzak cisim çekemiyor muyuz ki?


  • notinhere  (14.10.10 22:18:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.