[]

Tenis Topu

İnternette okuduğum bi habere göre iş görüşmelerinde sık sorulan sorular arasında ilginç bi soruya rastladım. O da "Tenis topunun dışında neden tüy vardır? " İnternette aradım fakat bi cevap bulamadım. Acaba bu soruyu sormalarında ki amaç nedir? Yardım ederseniz sevinirim.




 
  • orpheus  (13.10.10 20:58:39 ~ 21:02:13) 
sorunun gercek cevabının bı onemı yoktur dıye tahmın edıyorum , acıkcası gormek ısteyeceklerı sey mantık yurutme yada hareket tarzınızı gormek olabilir.
not : yazdiklarim sadece tahmin cevabı ben de arastıracagım merak ettım..

  • kennym  (13.10.10 21:09:34) 
bilimsel açıklaması:
www.nasa.gov

ama bunun mülakatla, işle alakası yok.
size sorulursa "daha çok genç de ondan" diyin, "şakacı seni, gel yarın başla" diyebilirler.
  • marcelorios  (13.10.10 21:14:59) 
aerodinamik olarak avantajli oldugu icin. tuylu topun havayi yararak ilerlemesi kolay olur. bir de yerde kaymadan ziplamasini saglar.

futbol topu mesela, cimlerde yuvarlanmali, o yuzden kaygan yuzeylidir. ama yine de havayi daha rahat yarsin diye yuzeyi kucuk besgenlerden olusur.

basket, tenis gibi topun yerde kaymadan ziplamasi gereken sporlarda, topun yuzey surtunmesi yuksek olur.

ha bi de bence, terli ellerinle tutunca islakligi emsin diye de tuylu olabilir.
  • aklimiseveyim  (13.10.10 21:52:27 ~ 21:53:26) 
magnus etkisini iyi alıp iyi falso alabilsin diye.

top hava içinde dönerken hava ile sürtünme katsayısı ne kadar yüksek olursa, sürtünme farkı da o kadar yüksek olur ve o kadar falso alır. bir malzemenin havayla sürtünmesini artırmanın en iyi yolu da kıllandırmak.
  • babilbaligi  (14.10.10 10:05:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.