[]

market satış politikası

şimdi merak ettiğim birşey var belki işin içinde olanlar doğru cevapları verebilirler.

bizim eve yakın bir market açıldı ve sattıkları ürünlürin %90'ının son kullanma tarihleri çok yakın.5-10 gün sonra son kullanma tarihlerine gelinecek.bozuk bu diye geri verip paramızı iade aldığımız ürün de çok oldu.

soracağım şey şu: nasıl kar getirisi olan bir satış politikasıdır bu? ve sağlığa bir zararı olabilir mi bu tür ürünlerin?

yada önemli olarak legal midir?

 
Legaldir çünkü satın aldığınız tarihteki fatura veya fiş ile alımınızı kanıtlarsınız, o tarihte de son kullanma zamanı gelmemiş olur. O ürünleri firmalardan veya spot piyasadan özellikle topluyorlar ve maliyet avantajı yaratıyorlar. Cezalandırmanın yegane yolu oralardan alışveriş yapmamak. Gerçi dediğiniz kadar sınırlarda gezen bir marketse muhakkak son kullanma tarihi geçmiş ürünleri vardır, yakalanabilir.


  • glosoli  (13.10.10 13:38:13) 
yani marketi araştırıp son kullanma tarihi geçmiş bir ürün bulup daha sonra da satın alarak bunu delil olarak,il tarım gıda müdürlüğüne götürebilirim!?


  • tizi reftar olanin payine dagmen dolasir  (13.10.10 14:08:48) 
hayır tüketici derneğiyle irtibata geçip neler yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz. ilinizde muhakkak vardır.


  • glosoli  (13.10.10 15:28:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.