[]

Windows 7

Orjinal home premium almayı düşünüyorum ancak ben bunun lisansını iki ayrı bilgisayarda kullanabilir miyim? Eğer kullanabiliyorsam oem ile dvd arasında böyle bir fark var mı?
Bir de 32 mi 64 mü alayım napıyım?

Hepsiburada'dan almayı düşünüyorum ancak Ankara'dan başka bir yer önerir misiniz.

 
İki ayrı bilgisayarda kullanamazsınız, çünkü satın aldığınız tek lisans. Aslında kullanamazsınız yanlış bir tabir oldu; kullanabilirsiniz ancak sadece biri yasal olur.

Oem ile dvd arasındaki fark biri kutulu-dvd'li filan oluyor, diğeri de hazır olarak pc'ye kurulu oluyor ve dvd vermiyorlar ekstradan. Genellikle bir recovery alanı açıyorlar hdd'e oradan kurup siliyorsunuz windows'u.

64 almanız yeni teknolojilere uyum açısından iyi olur.

Gold pc sanırım indirim yapmıştı bir ara. Cemaatçidirler ama olsun.
  • ataturkiye  (13.10.10 12:22:38 ~ 12:23:27) 
peki bildiğim kadarıyla dvd kutularından 32 ve 64 çıkıyor bunları ayrı makinelere kursam da mı olmayacak yani?
Ya da 2. makine için lisans alabilir miyim?

  • inugard  (13.10.10 12:37:08) 
korsan kullan abicim ne işin var. ben hiç para vermeden win7 yi 2 bilgisayarda kullanıyorum. sen para vericen ve bunu yapamıycan. yasalmış, tabi biraz yurt dışına para yollıyak, çok zenginiz ya. korsan için özelden yaz.


  • ceo  (13.10.10 12:43:05) 
uzun süredir win7 kullanıyorum zaten ancak rahatsız ediyor be.


  • inugard  (13.10.10 12:53:18) 
Korsan kullanmak kul hakkıdır.

Ayrı ayrı makinalara kursan da olmaz. Çünkü 1 lisans alıyorsun. 2 tane olması için 2 tane almalısın.
  • ataturkiye  (13.10.10 13:37:30) 
1 DVD ile 20 tane orjinal OEM pc kuruyorum en önemli güncelleştirmeleri dahi yüklüyorum. Neyse ben kaçar .. :D


  • t3hn0  (13.10.10 14:55:54) 
Lütfen artık şurada illegal yollara teşvik etmeyin insanları. Siz ne halt ediyorsanız edin de buranın adını kötüye çıkarmayın bari...


  • brainfour  (13.10.10 14:58:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.