[]

kasko sorusu

sevgili duyuru insanları,

ben bir araba kiraladığımda (varsayım; araba kaskolu) karıştığım kazada ben haksızsam kiralık aracın kaskosu karşı tarafın hasarını da öder mi?

ödememesi için şartlar nelerdir?

şimdiden gani gani teşekkür ederim.

 
kiraladığın arabanın kaskolu olduğunu varsayma, kaskolu olsun. karıştığın kazadan zarar verdiğin üçüncü kişileri teminat altına alan zorunlu trafik sigortası var ordan karşılanır hasar. bildiğim kadarıyla kaskonun teminatlarında 3. kişilere teminat yoktur çünkü bunu zaten trafik sigortası üstlenmiş durumda. türkiyede zorunlu trafik sigortası olmadan yola çıkmak yasal değildir. kesin vardır kiraladığnız araçta.


  • ceo  (13.10.10 11:39:36) 
peki bu hasarın karşılanmaması durumunda nereye başvuruyoruz? bir de karşı tarafın hasarını her durumda tamamen karşılıyor mu?


  • babilbaligi  (13.10.10 11:55:41) 
kiraladığım 2 araç ile kazam oldu.
Birinde şehirler arası yolda tali yoldan gelen biri sağa sola bakmadan önüme çıktı. çarptığım arac takla atıp yoldan çıktı. hafif yaralanma vardı araçtakilerde benim ön taraf dağıldı.

Diğerinde sağımda giden kamyon solunu kontrol etmeden sollamaya çıktı beni refüze yapıştırdı.

araç kiralarken bence en önemli konu krlama şirketi. Budget Avis hertz gibi global şirketlerde
kaza sonrasında yaralanma yoksa kazaya karışan tarafların dolduracağı tutanak ile aracı şirkete teslim ediyorsunuz.
yaralanmalıkazalarda alkol raporu da istiyorlar. (zaten bu durumda kaza raporunu polis veya jandarma tutuyor)

ayrıca kirlaık araçların poliçeleri genellikle cam, far ve ayna hasarlarını ödemiyor. En son yanlış hatırlamıyor isem 7 tl el ödeme ile bunlarda kapsam dahiline almışlardı.

Ben sonrası kaza tutanağı ile araçları teslim ettikten sonra hiçbir şey ile ilgilenmedim. İşlemleri kiraladığım şirket halletti.

Diğer bölgesel şirketlerde aracın serviste kaldığı süre boyunca kiralama ücretini talep edyorlar. Bir arkadaşım nerdeyse rabanın yarı parasını ödemişti.
  • Rmdy  (13.10.10 13:00:01) 
@rmdy, bu son söylediğin şeyide poliçe kapsamına alabiliyorlar


  • ceo  (13.10.10 15:00:54) 
son söylediklerim büyük şirketlerin poliçe kapsamına dahil zaten.
Lokal ve/veya küçük kiralama şirketlerinin poliçelerinde yok.
O yüzden derimki 10-20 TL fazla verip büyük şirketlerden araç kiralamak lazım.
benim yaşadığım gibi 110 km/h la giderken tali yoldan 70 yaşında birinin 72 model renault ts ile önünüze çıkmasını veya yandaki arabanın aynasına bakmadan sol şerite çıkmasını öngöremiyorsunuz.
başınıza gelinde tecrübe edip anlıyorsunuz.
  • Rmdy  (13.10.10 15:33:22 ~ 15:36:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.