[]

polis olmak (pomem)

merhaba. ben bir coğrafya öğretmenliği mezunu olarak şu günlerdeki atanamayan ve yaş kemale ermiş (28) diğer öğretmen arkadaşlar gibi kritik karar aşamasındayım. mesleğin artılarını eksilerini çok iyi biliyorum. eğer ki olursam severek yapacağım bir meslek olmayacak polislik. tek çekici yanı şuanlık düzenli ve gayet iyi olan maaşı. ücretli öğretmenlik ve dershanelerle bir yere kadar idare edilebiliyorum ama düzenli bir maaşın asla yerini tutmuyor.

bu konu hakkındaki düşüncem şekillenmeye başladı ama alternatif görüşlerin büyük katkısı olacak 14 ekime kadar yapacağım başvuruda.


 
valla bu meslekte ne kadar arzulu olacağınıza bağlıdır. çünkü polis teşkilatı içinde de mühim ve iyi maaşı olan, rahat görevler mevcuttur. yeterki siz uzmanlaşmak isteyin.
bugün iyi derece bir ecnebi lisanı konuşabilen memurları tutup düz asayişçi yapmıyorlar.
atıyorum resim yeteneğiniz vardır, robot resimci olursunuz falan.
ilk 1-2sene normal çalışırsınız nöbetti, asayişti falan ama kurum içindeki uzmanlıklara başvurup daha iyi bir çalışma ortamı, daha iyi bir şubede görev yapabilirsiniz.
askerlik gibi düşünün. herhangi bir özelliğiniz yoksa düz eratsınızdır ama bilgisayar biliyor, araç kullanabiliyorsanız buna göre değerlendirilirsiniz.
yeterki özelliğinizi öne çıkarmayı bilin.
mesela lisansüstü, doktora falan yaparsanız da maaşınız artar unutmayın. hırs yaparsanız komiser dahi olursunuz sınavla...
ama şunu unutmayın.
hayatınızın ciddi bir kısmı üniformalı geçecek.
hayatınızda en az 1 kere şark hizmeti yapacaksınız 4-5 sene kadar.
burada yazamayacağım bazı şeyler var, onlara kurum içinde şahit oldukça nefret edebilirsiniz mesleğinizden, siyasetin rezilliğinden falan.
sonra emir komuta altına girmeye müsait olmanız gerek bünye olarak, yoksa rottingen en başından.
özetle en ağır meslek gruplarından birinde görev almadan önce kendinizi iyi tanıyıp sorgulayın.
  • icemanr  (12.10.10 14:33:24) 
polis olma.


  • manfool  (12.10.10 14:35:52) 
icemanr çok güzel yazmış, bence de sana kalmış bişey masabaşı memuriyeti de olabilir. ingilizce ve bilgisayar kullanman nasıl mesela? yani sokakta adam kovalayanlar kadar masabaşı çalışan memurlar da var sonuçta.


  • xenophobe  (12.10.10 15:27:24) 
ingilizcem kendime yetecek kadar var. ama bilgisayar ve programlar konusunda bilgim iyidir. tabi bir sertifikam yok bu konuda. @icemanr gerçekten güzel açıklamış. şark hizmeti ve kurum içindeki nefretlik durumlar her meslekte var. benim korkumda orda başlıyor zaten, öğretmen olabilirsem en azından bu gibi sorunlara katlanma durumum mesleğimi sevdiğim için zor olmayacak o kadar. ama sevemeden yaptığım bir işte ne kadar katlanılabilir. tabiki zaman geçtikçe hem arkadaş ortamıyla hemde mesleğe alışmayla bu sıkıntılar aşılabilir. ama yinede geri dönüşü olmayacağı için ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. keşke demek istemiyorum.

cevaplarınız için teşekkürler..
  • yaseka  (12.10.10 15:47:00 ~ 15:47:24) 
başlarsın, sonra alışamazsan istifa eder mesleğini yaparsın.
kaybedecek birşeyin olmaz.
istifa edince bir daha memur olamazsın diye bir şerh konmuyor ki siciline.
polis olursun sonrasına bir bakmışın polis okuluna öğretmen olmuşsun. bu da var.
  • icemanr  (12.10.10 15:55:57) 
ula işi olmayan / işini yapamayan son çare polis oluyor polisin hali ondan böyle diyorlardı da inanmıyordum hakkaten doğruymuş olaya bak.

ya "işi olmayan kapasitesiz" adamlar oluyor demek ki ya da senin gibi işi olan ama yapamayan dolayısıyla polisliği de severek yapmicak olanlar.

vay halimize.
  • mordorlu ziya  (12.10.10 16:07:53) 
@icemanr, keşke dediğin gibi olabilse ama belli olmaz tabi kader bu. cevaplar için tekrar teşekkür ederim.

bende kesin seçilmişim gibi konuşuyorum burda kusura bakmayın. daha elemesi var bu işin, bu kadar çok aday arasından. boy, kilo ve fiziksel yapı konusunda iyi olduğum için kendime güvenim var ama nice arkadaşlarım sebepsiz yere elenmişti. neyse..
  • yaseka  (12.10.10 16:09:02) 
@mordorlu ziya, "işi olan ama yapamayan" ifadesi yanlış bir ifade. işimi gayet iyi yapıyorum. ama dershanelerin ve ücretli öğretmenliğin az çok ne durumda olduğunu da biliyorsunuzdur. son kpss skandalını etkisi de var. bazı şeyler o kadar kolay değil. söylediğiniz kelime "mesleği olan ama mesleğini yapamayan" olacaktı bana göre.


  • yaseka  (12.10.10 16:14:22) 
"keşke" dememek için şansını dene. sanırım yaş sınırı 29'du. bu son şansın olabilir. seçmelere katılmanı öneriyorum.


  • hasnicktir  (12.10.10 16:28:20) 
"işini yapamayan" derken beceremeyen manasında demedim. şartlardna dolayı yani. kadrolu olamayan anlamında. kendin demişin kadrolu olamıyosun geçici işler de güven vermiyor. sana bişi denmedi yani sakin ol :)


  • mordorlu ziya  (12.10.10 17:31:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.