[]

ösys katsayi sorunu

merhaba

bu sene sınava girdim ve istanbulda psikolojiye yerleştim. fkata ben sözel öğrencisiyim. buraya kadar sorun yok ben bu sene yeniden sınava girmek istiyorum çok alakasız bir bölüm için kasmak derdindeyim mühendislik gibi bir fantezim var.

soruma gelince bu sene bir yere yerleştiğim için okuldan gelecek olan puanım kırılacak yarısı gelecek bunu biliyorum fakat bunun nasıl hesaplandığını çözemedim.

bu sene ki açıklanan sonuçlarda

ortaöğretim başari puani diye birşey var(ki hep vardı) bir de sözel ea ve sayısal var.


özet olarak:

1)ben bu sene sınava girerken okuldan alacağım puanı hesaplamak istiyorum, bunu nasıl yaparım neyle neyi çarpıp bölmem ya da toplayıp çıkartmam gerek?
2)alan dışı tercih yapacağım için 0.12 ile çarpılacak puan bu puan hangi puanlarla işlemden geçecek?
3) diyelim benim bu seneki aobp-say puanım 432.734 ben bu yıl yerleştiğim için bu puan 216.568(kusuratı salladım) mi olacak?

ya ne kadar karışık bir mevzu bu altı üstü bir sınav...

 
Puanın kesilecek. AOBP; alan içi tercihlerde 0.075, alan dışı tercihlerinde 0.06 ile çarpılacak.


  • gofs  (12.10.10 03:16:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.