[]

Yurtdışına fatura kesmek, vergi ve sair sorular...

Şirkette yurtdışı ile iş yapan bir birim kurmak istiyoruz. Bu birim yurtdışında ticarete aracılık yapan bir iş görecek (alıcı da satıcı da yurtdışında). Bir taraftan ödeme alıp diğer tarafa kesinti ile iletecek. Sorularım şöyle:

1) Yurtdışında yaptığımız işten kazandığımız para tamamiyle TR'ye giriş yaparsa KDV'den muaf olduğuna dair bir şeyler duymuştum. Doğru mu?

2) Bir de yurtdışına yabancı dilde fatura kesip gönderebiliyoruz sanırım. Bu faturanın üzerinde neler yazması gerekir? Nelere dikkat etmek gerekir?

Şimdiden teşekkürler...

 
1) KDV'den muaf olmak için malın yurtdışında bir müşteriye teslimi, TC gümrüğünden geçip yurtdışına ulaşması, faturanın teslim alan firmaya düzenlenmesi gerekir. İhracatta KDV muafiyeti diye google'a sorun.

2) Proforma invoice kabul edeceklerdir herhalde, bu şekilde google'a sorun. Faturada olan bilgiler burada da olur, firmanın unvanı, adresi, sizin kaşeniz imzanız, tarih, tutar (birim cinsi -adet, kg. gibi-, birim fiyatı, kaç birim olduğu, toplam fiyatı ve birkaç kalem varsa toplamların toplamı), ayrıca ödeme ve teslimat koşulları yer alır.
  • uyuklayankedi  (12.10.10 01:14:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.