[]

bunların amacı ne?

değerli apartman sakinleri;

bugün bir iş görüşmesine gittim. hayatım boyunca ilk defa bu kadar garip bir teklif aldım. sizin de yorumlarınızı alayım.

şimdi durum şöyle; gittiğim şirket bilişim sektöründe hizmet veriyor. a isimli büyük bir şirkete dönemsel eleman sağlıyorlar. a şirketi de aldığı elemanları b şirketinde çalıştıracak. yapılacak iş çok uzun süreli değil. 10 günü geçmeyecek bir iş. adamlara göre bu iş sayesinde a ve b şirketindeki sorumlu ünvanına sahip kişilere kendimi kanıtlayarak, özgeçmişimi de ellerine tutuşturarak bir işe kapak atabilirmişim. bu şekilde geçici işlere gönderdikleri bir çok eleman gittiği firmalarda işe girmiş. görüşme yaptığım şirket yapacağım iş için bana ödeme yapacak ama çok cüzzi bir rakam, yok denecek kadar az bir para.

sizce bu iş yapılır mı? adamlar kendi işleri görülsün ve de bedavaya adam çalıştırmak için mi yapıyorlar böyle birşeyi -ki bana böyle geliyor-? yoksa hakikaten bu şekilde iş bulmak mümkün mü?

sizi dinliyorum.

 
titan saadet zinciri. bir sonraki adımda senden para istiycekler hacı :)


  • ceo  (11.10.10 21:55:20) 
işsizsem, on günlük bir şeyse bu, değerlendirirdim.
evet bedava adam çalıştıracak şerefsizler. ama ne olacak ki. on gün.
o on günde de evde oturucaksın zaten.
ya tutarsa?
  • toprak  (11.10.10 22:01:20) 
içimden küfür etmek geçti.


  • silver apple  (11.10.10 22:02:16) 
yapacak başka bir şeyin yoksa, yol paran ve yemeğini karşılıyorsa güzel bir hayat tecrübesi olur kanaatindeyim. evde oturmaktan iyidir.


  • unbeknown the black  (11.10.10 22:08:58) 
bsg diyeydin...


  • deeperdown  (11.10.10 22:09:10) 
@toprak

bir an ben de öyle düşündüm ama bir de o on gün içinde görüşmeye çağıracak ve belki de beni kabul edecek bir şirket olacak. bu riske edilmez sanırım. bir de insanlara hayal satıyorlar gibi geliyor bana. eli boş dönme olasılığı çok yüksek. zaten adamlara kendini gösterebileceğin bir iş vermeyecekler. daha çok angarya işler yapılacak gözlemlediğim kadarı ile.
  • antipodes  (11.10.10 22:11:27) 
on gün içinde biri aradığı an,
vınnn..
etik dışı bir şey yok burada.

kaybedecek bir şey yok bence çok.

ha etik değil dersen, iş hayatı, patronlar, kapitalizm falan hakkında konuşuruz biraz.

yazılı iş garantisi olayına hiç girme, adamları güldürme kendine.
  • toprak  (11.10.10 22:15:15 ~ 22:19:16) 
Adamlara de ki eğer bu kısa iş sonrasında bana şu şu şekilde bir iş bulmayı yazılı olarak garanti ederseniz, bu kısa işi bedava yaparım de.

Senin avantajına geçmiş olur böylece. Ama kesin alacağın iş garanti, sağlam olsun yani.

Yok olmaz derlerse de hasss lan de çık gitsin iş mi yok.
  • only alcoholica  (11.10.10 22:16:24) 
sana iş bulacağımızı garanti ediyoruz diye yazılı taahhüt verir mi ya bi şirket, kafanız güzel mi? hadi verdi ve bulmadı diyelim; mahkemeye verip bu taahhütle mahkum mu ettireceksiniz adamları? güldürmeyin kendinize.


  • winstoncash  (11.10.10 22:38:09) 
winstoncash a katılıyorum, kafalar güzel sanırım.

bahsedildiği şekilde çalışan bilişim firmaları var ama, sizin anlattığınız firmanın şartları gerçekten çok saçma sapan görünüyor.

sonuçta iki gerçek var. maaş cüzzi, iş garantisi yok. değmez. anca çok zorlanıyorsunuzdur iş bulmakta, acil paraya ihtiyacınız vardır, tecrübeniz çok azdır, gibi nedenler böyle bir işe başvurmayı mantıklı kılar gibi geliyor bana. böyle bir kısıtınız yok ise "bi siktir git" seçeneği çok daha cazip görünüyor.

yine de zorlamak istiyorsanız aklıma gelen bu bahsini ettikleri "geçici diye gönderilip gönderildikleri firmalarda işe giren" kişilere ulaşma olanağını gözden geçirebilirsiniz.
tabii böyle bir olanak mümkün ise.

ayrıca şu sıralar bilişim piyasasında ciddi bir hareketlenme olduğunu biliyorum. durumunuzu bilmiyorum ama biraz daha sıkın bence dişinizi.
  • the piano has been drinking  (11.10.10 23:57:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.