[]

sil/yaz

bununla ilgili okudum birşeyler ama anlamadım. olay şimdi bi entry'ye edit yapıp o entry'yi komple değiştirmek mi?




 
hayır, mesela twitter.com/deliberte yazdım ben sözlükçülerin twitter adresleri başlığına, sonra geçti zaman, tekrar gündeme getirmek istedim, sildim tekrar en sona yazdım ki insanlar görsünler. işte bu suistimal oluyor.


  • deliberte  (11.10.10 17:35:25 ~ 17:35:53) 
Hayır, silip tekrar yazmak. Mesela on ay önce bir şey yazdınız ve istediğiniz tepkiyi alamadınız. Şimdi onu silip dur biraz daha tepki alayım diye yeniden yazarsanız pis iş yapmış oluyorsunuz. Burada aynı duyuruyu istediği cevapları alana kadar açanların yaptığı işe benziyor.


  • sourlemonade  (11.10.10 17:35:45) 
hayır sanırım entryi komple silip, yeni entry girmek. sürekli sol frame de güncel tutmak gibi olmalı.


  • beyimsiz  (11.10.10 17:36:23) 
benim anladığım tekrar sol framede gözüksün vs. diye var olan entryyi silip aynı başlığa aynı entryyi tekrardan girmek şeklinde.


  • coolspot  (11.10.10 17:38:24) 
anladım. mantıklıymış. ama moderasyon takibini nasıl yapıyor bunun?


  • cagdassalur  (11.10.10 17:44:16) 
telefonları dinliyorlarmış, oradan tespit ediliyormuş..


  • cisterna  (11.10.10 17:45:08) 
sanırım ya göze batacak kadar entry silmek lazım ya da moderasyona şikayetle takibi sağlanır.


  • beyimsiz  (11.10.10 17:50:10 ~ 17:51:19) 
modlog'tan bir yazarın sildiği entry leri moderasyon rahatlıkla görebilir.


  • deliberte  (11.10.10 18:13:44) 
baslik icinde o yazarin silinmis dahil ne kadar entry'si varsa gorebiliyoruz. kolay oluyor yani.


  • guybrush threepwood  (11.10.10 19:47:29) 
@guybrush threpwood tamam da yinede dolaşırken denk gelmek lazım böyle bir şeyi yakalamak için ancak. o da "sözlükçülerin last.fm sayfaları" gibi bi başlıkta hiç mümkün değil zaten.


  • cagdassalur  (11.10.10 22:46:37) 
moderatörler zaten sil/yaz'ların bir çoğu gözden kaçacağı için bu konuda bu kadar entry yazıp duyuru yayınlıyorlar. ben silip yazacağım, modların gözünden kaçacak, sen silip yazacaksın, bir mod farkedecek, seni çaylak edecekler. haksızlığı minimuma indirmek için "takibi çok kolay yea, hemen yakalıyoruz" deyip korkutuyorlar. dolayısıyla millet de tırsıyor sil/yaz yapmaktan, gayet mantıklı.


  • emraah  (12.10.10 04:55:58) 
@karmarulez sil/yaz genelde "sozlukculerin x sayfalari" gibi basliklarda yapiliyor. o baslikta da mesela sagdaki arama kutusuna @karmarulez yazinca senin silinmis dahil tum entry'lerini gorebiliyoruz. bunu disinda modlog var deliberte'nin de dedigi gibi. fakat atiyorum "elma" basliginda sil/yaz yapani tespit etmek cok daha zor. anca denk gelinecek, ya da biri mesajla bize bildirecek.

mybrute ve e-castig'de benzeri uygulanmisti, uzun zamandir "sozlukculerin x sayfalari" basliklarinda da kismen uygulaniyordu, bu sebepten bir duyuru yapilmasi iyi olur diye dusunuldu. korkutmak icin genelde yazarlarin arkasindan yaklasip "bö!" diyoruz. daha etkili.
  • guybrush threepwood  (12.10.10 08:23:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.