[]

Muhasebeci Varmı?

Bişi sormam gerek.

Edin Lan: bişi daha sorcam mesai ücreti normal saat ücretinin 1.5 katı mı? (yasal olarak)

@ceo: mesaj attım dostum.

 
doğrudan mesleğim değil ama o işlerle bir süre ilgilenmiştim.


  • ceo  (11.10.10 13:25:15) 
mesai ücreti 1,5 katı hafta sonu tatilinde 2 resmi tatil ve bayramlarda 3 katı diye biliyorum. ulan işalah yamulmuyorumdur :) ayrıca pposseidion_1 mesaj kutunda sençin bişiler var :)


  • ceo  (11.10.10 13:51:06) 
burdanda sorayım çıksın özelden herkes faydalansın :D

1800 TL. maaş alan biri için asgari ücretten ssk primi yatırılıyorsa bu ipne şirket aylık ne kadar hak yemiş olur ve çalışan aylık ne zarar eder hem şimdi hem gelecekteki aylık zararı ne olur?
  • pposeidon_1  (11.10.10 14:00:18) 
normalde asgari ücret 580 küsür iken asgari ücretli çalışanın işverene maliyeti 900 lira civarındadır şimdi 1800 alıyosan ve 1800 üzerinden sigortalansan muhtemelen işverene maliyetin 2500 e yakın bi rakam olacak. işverende bundan kaçmak için asgari ücretten sigrtalı gösteriyor. bunların çalışan için sorun olması olası bir işverenle anlaşmazlık durumunda işten ayrılması sözkonusu olduğunda alınacak tazminatlar olduğunda mümkündür. birde emekliliğinizde düşük maaş alırsınız. 580 liradan sigorta yaptıran 600 lira maaş alıyosa 1800den sigortalı çalışan 750 lira emekli maaşı alır.

işten ayrılmalarda kıdem tazminatlarında da resmi ücretler yani asgari ücretten hesaplanır herşeyiniz

rakamlarnı tamamını kıçımdan uydurdum ama olay budur
  • ceo  (11.10.10 14:32:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.