[]

Araç ruhsat devri nasıl yapılır?

Motorsikletimi bir arkadaşıma bedelsiz olarak devretmek istiyorum. Bununla ilgili yapılacak işlemler nelerdir? Hangi devlet dairelerinde sürünmek, kaç para bayılmak gerektirir. Bedelsiz yapılması vergi,fon vs.'den bi yırtma yaratır mı? Ne kadar süre alır? Son olarak da kıyamet ne zaman kopacak?




 
3-4 sene önce arabamı kardeşime bedelsiz devrettiğimde 400-500 lira (milyondu o zaman) noter masrafı girdiğini hatırlarım.


  • ezeriko  (26.12.07 10:08:36) 
Valla otomobil için konuşuyorum, herhalde motosiklet için de pek farklı değildir, ruhsat devri işlemi noterde yapılıyor. Notere gitmeden önce taşıtlar vergi dairesinden aracın borcu harcı hurcu olmadığına ve devrinde bir sorun olmadığına dair bir kağıt almak gerekiyor. Sonra noterde kimlikler beyan edilerek devir işlemi yapılıyor ki, burada noter ücreti (ve yamulmuyorsam bi verg, fon vb.) ödeniyor. Bu miktarın ne olduğunu şöyle belirliyorlar: Noterlerde bir araç listesi var, marka, model, yıl vb. yazıyor, oraya bakarak "Aracın değeri şudur" diyorlar. Örada, atıyorum aracın değeri 10,000 YTL yazıyorsa, siz ister bedavaya verin, isterseniz 15,000 YTL'den satın, 10,000 YTL'lik rayiç üzerinden işlem görüyor. Yani tahmin ediyorum ki fondan mondan yırtamazsınız.


  • sui  (26.12.07 10:09:16) 
hibe veya bağış olunca ne olacağını bir sorun. noter işlemi ücretinden yırtamazsınız ama araç değer bedelinden belllki yırtabilirsiniz.


  • atrin  (26.12.07 11:03:53) 
ikinci sorun için:

bina-zina
yecüc-mecüc
israfil-sur
vs vs.
  • cedilla  (26.12.07 11:12:29) 
birde noterden sonra plakanın bağlı olduğu trafik şubesinden yeni kişi(arkadaşın) adına yeni ruhsat çıkarmak gerekiyor.oda ekstra bir masraf+zaman olarak maceranıza katılacaktır.Motorun muayne süresi bitmişse bu işlemlerin olması için fenni muaynesinide yeniletmek gerekiyor ki oda apayrı bir hikaye.Birde Yılbaşında tüm bunlara zam gelicek o yüzden biran önce yapılması en mantıklısı :) iyi şanslar

he birde yeni sahibi adına sigortası kesilip eskisi iptal edilicek vsvs ...verme motoru :p
  • jarlaxle  (26.12.07 20:47:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.