[]

laptop fn tuşu

selam. bende bir adet hp laptop var. şimdi sorunum şu, normalde f1-f2 filan tuşlarında parlaklık, ses gibi kontroller olur ve fn tuşuna basarak yaparız ya onları, bende tam tersi, yani fn tuşuna basarak normal f1 tuşu çalışıyor mesela. örnek olarak mesela alt+f4 yaparak program kapatamıyorum, alt+fn+f4 yapmam gerekiyor. ama ben böyle istemiyorum. bunu değiştirmek için ne yapmak lazım?




 
forum.notebookreview.com

burda ayni sey sorulmus. fn invert falan diye arattim.
adam da garibim eskiden f5 ile refresh yapardim simdi fn+f5 yapmak ne sıkıcı, ah ne sıkıcı falan diyor.

johnbraham adli arkadas aciklamis su sekilde

---
Relax, you can invert the function keys in the BIOS setup.

While it's booting up tap the F2 key (i don't think you need to press FN at the same time) and it will go into a setup screen with a tree view selection on the left, one of them will give you the option to toggle the F keys behavior.

The way it's behaving at the moment is normal, factory default behaviour.


John Braham,
Analyst Programmer
--
  • la traviata  (10.10.10 13:55:15 ~ 14:02:16) 
ingilizce var diye dusunuyorum nickten ama yine de hani bilmeyenler icin soyle ozetleyelim.

bios'a giriyosun. (tabi f2 yerine fn+f2 yapman gerekebilir sende, biosa girmen icin) bir setup ekrani gelecekmis solda 3 bolumlu, onlardan biri f tuslariyla alakaliymis. ordan settirebilirmissin.
  • la traviata  (10.10.10 13:56:21 ~ 13:56:51) 
dell 1546 mı, ben de aynı sorunla uğraşıyorum yarım saattir (:

evet, biostan düzeliyormuş. multimedia keys, function keys diye seçenekler var advanced sekmesinde.
  • tuyra  (10.10.10 14:39:04 ~ 14:43:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.