[]

paypal ile ilgili bir sorunum var

ben biraz önce rapidshare premium account almaya karar verdim ve paypal a üye oldum formu doldurdum falan filan mail de geldi rapid den artık indirebilirsiniz diye ama şifremi girince böyle bir account bulunamadı diyor bana rapid. daha önce hiç paypal kullanmamış biri olarak bir sorum olacak. şimdi paypal'dan bir yere para ödemek için önce kredi kartı hesabımızdan paypal'a para mı göndermemiz gerekiyor yoksa kendisi mi çekiyor parayı.(şu an balance $0) eğer bizim göndermemiz gerekiyorsa nasıl yapacaz bu işi. tamamen saçma şeyler de sormuş olabilirim. yönlendirilmeye ihtiyacım var. teşekkürler.




 
kendi çekiyor direk kredi kartından.


  • blackworld  (25.12.07 23:01:43) 
Yok, kredi kartını tanımlayınca, paypal kartı validate eder ve siz öncelikle paypal'e para yatırma işlemi yapmasınız.

Hizmet aldığınız site(örnekte rapidshare), paypal'a şu kadar çek der, paypal siz birşey yapmaksızın, password, user ile sizi verify edip, karttan parayı kendi çeker.

Ben sistemi böyle biliyorum. Ayrıca aynen senin yaptığını yaptım, rapidshare'i paypal ile ödedim. Sorun çıkmadıydı. Ben sadece paypal user şifre girdim, para otomatik çekildi.

Daha tecrübeli arkadaşlar da çıkar burada sanırım.
  • delikan76  (25.12.07 23:06:03) 
sorununla alakasız biraz ama daha hesap almadıysan direk burdan al derim: www.rapidpremiumtr.com


  • only  (25.12.07 23:09:22) 
paypala üye olduğunda kartını verify etmek için 2 dolar gibi bir meblağ çeker, bu iki dolarlık çekimin işlem açıklaması olarak kredi kartı ekstrende 4 haneli bir sayı olur. Ekstreni beklemeden bankanı arayıp ben böyle böyle bir işlem yaptım, işlem açıklamasındaki 4 haneli sayıyı söyler misiniz de. bu sayıyı paypal e şifrenle login olup girince paypal in verify oluyor ve işlem yapabiliyorsun. ha tüm bunları yaptıysan bilemedim.

yoksa gerisi arkadaşların dedikleri gibi, verified bir paypal hesabın varsa kabul eden herhangi bir sitede ödeme seçeneği olarak paypal i seçince direk siteye yönlenirsin, şifreni girip login olur ve pay dersin bu kadar
  • duk leto  (25.12.07 23:34:31) 
@duk leto: hayır hiçbirini yapmadım bunların çünkü daha 2 saat önce kaydoldum paypal'a.bir de bu 4 haneli sayıyı nereye gireceğimi söylersen çok makbule geçer.


  • temasettin  (25.12.07 23:40:41) 
bir de şöyle birşey var. rapidshare'a login olmak istediğimde ;

"Premium-Account not found. If you are a new user and you have paid via eCheck or something similar, please take notice that your account will be created as soon as the money has been received. Check your PayPal-status for more informations."

uyarısını alıyorum. bu beklemem gerektiğini mi gösteriyor? daha para ellerine geçmemiş falan olabilir mi? çünkü dediğim gibi kaydolalı 2 saat oldu. ancak paypal-status: completed görünüyor. bilemedim valla.
  • temasettin  (25.12.07 23:46:42) 
Sözlükten paypal başlığını oku. Orada bin türlü tecrübe, kıllık var. Bence sorun kredi kartının ait olduğu bankadan gibi. Banka türk bankası falan hesabı, ilk verification yapılmasına rağmen (visa-mastercard global markalar çünkü) paypal o bankanın kartını kabul etmiyor ya da banka paypal diye para çekimine ilk etapta izin vermiyor olabilir.


  • delikan76  (25.12.07 23:56:36) 
Aslında hesabın verify olmadan işlem yaptırmaması gerekiyor ancak ödedim diyorsun. Neyse, paypal.coma login olduğunda şu anda senin hesabının "unverified" olması lazım. 4 haneli sayıyı aldıktan sonra orda bi yerde "verify your account" gibi bişey olması lazım, oraya tıklayıp gireceksin.

Bir de şöyle bi olay var, özellikle gecenin bi yarısı yapılan işlemlerde bankalar para aktarımını askıda tutabiliyorlar, bence bi yarına kadar bekle, olmazsa telefon bankacılığı vasıtasıyla görüş, bu para çekildi mi diye boğazlarına çök. aynısı benim başımna geldi çünkü bir siteden alışveriş yaparken, paypal "ben çektim parayı" diyor, site "henüz bana gelmnedi" diyor, çünkü şeker bankam transferi henüz gerçekleştirmemiş.

Bence ilk etapta bi bankayı ara, işlem numaranı al ve hesabını verify et. Ondan sonra da "transmission history" ne bak, hakkaten parayı senden çekmiş mi paypal. Çünkü gerçekten verify olmadan para çekmemesi lazım
  • duk leto  (26.12.07 00:07:56) 
@duk leto: tam olarak söylediğin gibi. unverified görünüyor account. bankadan 4 haneli numarayı alıp girmek lazım. sabah ola hayrola :) çok teşekkür ederim.


  • temasettin  (26.12.07 00:17:44) 
rapid e ödeme yapmak için accountun verify olması gerektiğini sanmıyorum. Benim account u verify etmeden ödeme yapabilmiştim. Ayrıca o 4 rakamlı nanenin çıkması baya zaman alıyor ben 1 hafta kadar beklemiştim.


  • ned flanders  (26.12.07 08:47:56) 
@cedilla: Artık alabiliyorsun, Visa kredi kartın varsa parayı karta aktarım opsiyonu açıldı Türkiye için, yaklaşık 1.5-2 ay oldu. Ben henüz denemediysem de deneyen çok var.


  • sui  (26.12.07 10:01:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.