[]

apple'ı yola getirmek ama nasıl?

vatan'dan 8 ay kadar önce 8 gb ipod touch almıştım. yaklaşık 4 ay kadar önce de bozuldu. bozuldu derken alet gayet düzgün çalışıyor fakat tepedeki kapatıp açma tuşu çalışmıyor. bugün yarın derken nihayet dün gönderdim garantiye. işte söyledim üst tuş çalışmıyor falan diye.

bu şikayetten dolayı bana sıfır ürün gönderme ihtimalleri sıfıra yakın biliyorum fakat bir de şöyle bir sorun var.

vatan'dan aldığım faturada 3. nesil yazıyor ki ben de 3. nesil diye almıştım fakat apple'ın sitesinden seri numarası ile ürünümü sorgulattığımda 2. nesil olduğunu gördüm ve bunu da belirttim.

şimdi yapmam gereken nedir? eğer bana sıfır 3. nesil göndermezlerse hakkımı nasıl arayabilirim? veya hakkım var mı?

 
tüketici haklarına şikayet ediyorsunuz. garanti koşullarını yerine getirmedikleri için, onlar sizin adınıza firmaya dava açıyorlar. zaten tüketici hakları ile temasa geçtiğinizde size detayları anlatırlar. ayrıca vatanın garanti ve iade sistemi bir çok firmaya oranla çok iyi işliyor. ürünün aynısı ellerinde yoksa size aldığınız fiyat tutarında iade yada alışveriş çeki veriyorlar. istediğiniz gibi kullanırsınız.


  • angelofdeath  (09.10.10 16:06:53) 
faturadakinden farklı ise afadan değişim isteyebilirsin. tuketici dernegi.


  • bryan fury  (09.10.10 16:11:38) 
faturadakinden farkli degil ipod touch 2g 8gblara 3.0+ versiyon kurup 3g 8gb diye kakaliyorlar. halbuki 3g ler sadece 32 ve 64gb, 16si bile yok.

yapabilecegin de birsey yok sanirim. donanimhaberde de boyle kaziklanan birinin feryatlari vardi belki sonuc almistir bir bakin istersen.
  • erich  (09.10.10 16:32:44) 
faturada 3. nesil yazıyorsa, siz de 3. nesil diye aldıysanız ama 2. nesilse bu durumu 8 ay sonra dillendirip dğeişim istemeniz kanuni olarak bir hak getirmez size.

ayıplı, bozuk, eksik, yanlış vb. ürünler için değişim, para iadesi, indirim vb. talep etmek için size tanınan süre 30 iş günüdür. bu süre dolup da herhangi bir şikayette bulunmadıysanız ürünü sevdiniz, beğendiniz, kabul ettiniz, sahiplendiniz sayılır ve o andan sonra ortaya çıkabilecek arızalarda "tamir" sistemi devreye girer. tamir edilemeyen ürünler muadili ya da muadilinin üretimi/ithalatı sürmüyorsa bir üst versiyonuyla değiştirilir.

bence hakkınız falan yok yani. onu tamir edip yollayabilirler size. ama tamir olmuyorsa zaten 3. nesilin sıfırını yollarlar 2. nesil yoktur muhtemelen. ha 2. nesil sıfır yollarlarsa yine şansınızı deneyin bakın ben bunu alırken bir sorun olmuş 3. nesil diye 2. nesil verilmiş falan deyin. muhattabınız apple değil bu arada vatan. vatan yanlış ürün vermiş size apple neden sorumluluk alsın?

büyük ihtimalle apple değiştirir ama zaten sıfırıyla. yalnız apple faturaya bakar da 3. nesil mi verir ürüne bakar da elinde varsa 2. nesil mi verir onu bilmem. vatanla konuşun...
  • mordorlu ziya  (09.10.10 17:18:04) 
3. nesil 8gb lar aslında 8gb değil sorun bununla ilgili vatanda apple da bi şey yapmaz bununla ilgili. bununla ilgili arama yaparsanız ilgili bir sürü yazı bulursunuz.

erich dedikleri aynen dogru. ayrıca sadece vatan değil bütün herkes 3. nesil 8gb ları böyle sattı. amazon, bilkom vs.
  • rurouni  (09.10.10 17:54:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.