[]

trafik kazası kusur tespiti hakkında

bugün eskişehirde kaza yaptım. aracımın kaskosu yok. zorunlu sigortası var. ben suçlunun karşı taraf olduğunu düşünüyorum. kendimiz hazırlamadık raporu polisler hazırladı. gittik ifade verdik. sorum şu olacak kusur tespitini trafik polisi mi yapıyor yoksa savcı mı yoksa daha farklı bir kurum mu? bu oranlara karşı itiraz yolumuz var mı? benim için önemli bir konu bilen arkadaşlar cevap verirse çok sevineceğim.




 
raporda yaziyor zaten kusur oranlari polis karar veriyor sizi dinleyip kaza yerini inceleyip eger degismediyse..itiraz edebilirsin diye biliyorum, ben kirmizi isikta gecen taksiye carpmama ragmen yari yariya yazmisti polis kusuru taksici camur yaptigi icin, yalniz sahit vs olmadigi icin itiraz etmeye yeltenmemistim.

yine de adam 8/8 suclu da olsa zorunlu trafik sigortasindan bunun icin odeme alamazsin sanirim asagidaki gibi bir sey var www.traport.org.tr adresinde. Onun kasko sigortasi varsa eger dava acip hasarini odetebilir misin bilemiyorum.

Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortam (Trafik Sigortası) kendi arabama gelen hasarı karşılar mı?
Trafik Sigortası bir sorumluluk sigortasıdır. Amacı; aracınız ile başkasına vermiş olduğunuz zararı Karayolları Trafik kanununda belirlenen sorumluluğunuz ile orantılı olarak giderilmesinin teminidir. Dolayısıyla, kendinize ait araca ilişkin hasarların bu sigorta kapsamından karşılanma imkanı bulunmamaktadır. Kendi aracınıza ilişkin hasarlar başka bir sigorta sözleşmesinin konusunu oluşturan Kasko sigortasından yapılır.
  • 2pac  (08.10.10 21:29:26) 
2pac çok teşekkürler. ama bu kanun değişmiş artık. ben de komiser bir arkadaşımdan öğrndim bugün. kusur tespitini savcı yapıyormuş. yapılan rapor ve kroki ye bakarak. hatta benim trafik kazası tespit tutanağı hazırlamam ile onun hazırlaması arasında bir fark yokmuş. gene de araştıracağım tabii.
zmss ile ilgili çok farlı kararlar var. kafam karıştı. o suçlu bulunacak büyük ihtimalle yol ver levhası var ve tali yoldan çıktı. bu durumda da alamayacaksam eğer ben bu sigortayı pek anlayamadım.

  • cgtto102  (08.10.10 21:49:50) 
Ha o zaman soyle bir seye dikkat et, o kroki ve anlatim cok cok iyi olmak zorunda kazayi tam anlatmasi cok onemli, onu kontrol etseydin seni suclu gosterecek herhangi bir not veya cizim var mi diye. Mesela kroki'de yol ver levhalarini falan gostermis mi polis eksiksiz veya senin asiri hizli gittigin turunde vs bir sey yaziyor mu, bunlar onemli olur savci karsisinda tahminim. Cunku o raporun dogru duzgun doldurulmasi kasko icin cok onemli dedi bir arkadas, senin durumunda da onemlidir tahminim. o zmss'den bir olay cikmaz gibi geliyor bana eger cikarsa sozluge veya buraya yaz da biz de ogrenmis olalim:)

o daha cok soyle bir olay benim anladigim olur da sen sigortasiz aracinla suclu durumda olacak sekilde bir trafik kazasi gecirirsen karsida da yaralanan olursa vs onlarin masraflarini bu karsiliyor belli bir miktara kadar. senin hasari karsilarsa bile oldukca dusuk bir limiti olabilir..bildigin sigorta adi altinda para toplama iste..dandikte olsa bir kasko yaptir bir dahakine derim ben.
  • 2pac  (10.10.10 22:26:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.