[]

Yeni ev nasıl döşenir?

Gençler,

Şimdi profesyonel hayata atılırken ailemin evinden de ayrılıyorum. Kendime bir ev tuttum. Pek bir olayı yok, laminant parkesi var sadece. Pek de güneş almıyor burası. Şimdi ben burda böyle biraz neşeli, biraz modern bir hava yaratmak istiyorum. Malum bu yaşıma kadar ailemin evinin klasik mobilyalarına bakmaktan yoruldu.

Sorum şudur ki bu durumlarda nasıl mobilya seçilir? Bir ev nasıl döşenir? Yapmam gerekenler, yapmamam gerekenler, var mıdır önerileriniz?

 
çok işlevli, az eşya her zaman iyidir.


  • kerhaneci keke  (07.10.10 23:39:06) 
ikea


  • herospower  (07.10.10 23:45:32) 
en güzeli bu işlerden anlayan bir arkadaş bulmak.


  • orpheus  (08.10.10 00:00:43) 
anladığım kadarıyla başlamak için çok bi zamanın yok. o yüzden derim ki, bütün evi birden döşemeye kalkma. evi ya da odayı değiştirsen bile kullanabileceğin, yani tamı tamına oraya göre olan eşyalar alma. en çok lazım olan şeylerden başla, ve en içine sinenleri al. ne bileyim, mesela benim için rahat bi 2li koltuk (bak takım demiyorum:)), bi çook rahat tekli koltukumsu, yatak, komodin, çalışma masası, yemek masasıdır bu başlangıç. sonra bunları yerleştirince istediğin gibi, geri kalanları için bişeyler canlanmaya başlar aklında gördüklerinden, onlara yönelirsin.

evi çok doldurma, az eşya daha modern durur. renk seçimlerine dikkat et. eğer direk güneş görmüyorsa ve süper aydınlık bi yer değilse daha açık tonlara git ama temizlemesinin de zor olduğunu unutma, kolay temizlenir şeyler al.

baya eşya aldıktan sonra da tablo, resim, puzzle, ayna, kitaplık(aksesuar gibin ama mini) şeylerle duvarları dekore et.

bence :)

edit: ikea fikir almak için şahane bi yerdir alışveriş yapmasan bile, mutaka her bi yerini incele, notlar al bi not defterine. ama semt içindeki marangozlar filan da çok uygun fiyata çok güzel şeyler yapabiliyorlar, onlara da göz at mutlaka :)
  • dasher  (08.10.10 00:51:05 ~ 00:53:02) 
salon
- tv ünitesi, dolaplı, çekmeceli olsun.
- salona alacağın kanape, yatak olabilen cinslerden olsun. kanape dışında koltuktan ziyade, 2 tane tek kişilik rahat sandalyelerden koyabilirsin. öyle istemezsen de 2 kişilik daha küçük bir kanape koyabilirsin. ikisi farklı renk olursa daha canlı durur. birazı yeşil, birazı turuncu mesela.
yere küçük bir kilim yeter, hatta makinaya sığabilecek cinsten 2 parça halinde atarsan yere, yıkaman da kolay olur.
- kitaplık alırsan kapaklı olsun, açıkta kalırsa tozlanma derdi oluyor.
- yemek masası alcaksan da modern çizgili olmasına dikkat edebilirsin.
- duvara sticker alabilirsin.
bu arada mobilyaları ceviz ya da meşe tonlarında alma, uyuz duruyorlar bence. venge ya da akçaağaç favorim hatta akçaağaç direktoman favorim.

girişe portmanto ( raflı ayakkabılığı olanlardan al, ayrıca ayakkabılık alman gerekmez)
yatak odasına da, gardrop ve şifonyer tamamdır. en güzel şifonyerler ikea'da. çekmeceleri azcık geniş olsun ki, gerekirse, tişört vs de koyabil.
  • pyro clustic flow  (08.10.10 09:15:59) 
Kendimi senin yerine koydum, tecrübelerime dayanarak yazıyorum. Öncelikle takım olan mobilya düşüncen varsa, uzaklaş hemen. Çok saçma bir şey gerçekten. Evlerimizde mobilyalar oturuyor. Minicik evler, tıkış tıkış mabilyalar. Son derece çirkin tahta parçaları, işlevsiz ve bir sürü yer kaplıyor. Hayatını kolaylaştıracak çamaşır ve bulaşık makineleri, buzdolabı vs. konusunda bir iki şey söyleyeyim. Onlar zaten olacak. Sorun çıkarmayan bir markadan ve kampanyaları olan ürünlerden al. Şu ürünü alırsan, bu ürün yarı fiyatına gibi.Sağlam olması esas olan. Özelliklerine de sen karar ver.

Yatak odasından başlayalım önce. Yerinde olsam, gardrop almazdım. Taşınmalarda filan, başa bela oluyor. Üzeri toz, altında toz bir sürü. Çok gereksiz. Ev sahibinle konuş veya ev seninse sorun değil. Duvar renginde boyanacak bir dolap yaptır. Gayet şık ve işlevsel dolap sistemleri var. Kapakları hava alabilecek dolaplar. Görmüşsündür veya bak amerikan fimlerinde. İşte öyle bir şeyler. Bunu yapamıyorsan, tek parça olarak taşınabilen fonksiyonel bir gardrop al. Ve bol çekmeceli şifonyer. Yine altta çekmeceleri olan komodin. Dikkat edeceğin en önemli şey, hepsini yerinden oynatmadan altını temizleyeceğin yükseklikte olması. Yatağın da öyle olsun. Rahat ve yüksek. Işığın geldiği tarafa bir ayna ve önüne, kalın renkli camdan raf yaptır bence. Tuvalet masasından çok daha rahat ve kullanışlı. Önünde pek çok ıvır zıvırını bulundurabilirsin güzel görünecek şekilde.

Makinede kolayca yıkanabilecek bir halı-kilim arası bir şeyleri yatağın yanlarına ve yer varsa, ön tarafına atabilirsin. Altına bir şeyler koyabileceğin, sandıklı bir oturma koltuğu yatak ucuna. Hepsi bu kadar. Bir şeyleri kombinlersen, tek tek bile alabilirsin. Yatak örtüsü ve perdeyi, Perde-yerdeki halı/kilim, komodin-şifonyer, Yatak başlığı-oturma koltuğu vs.

Giyinme odası da yapabilirsin. Yatak odana daha az eşya koyarsın böylece. İlgilenirsen, anlatabilirim. Sabah sabah detaya girmek istemiyorum boş yere.

Salonda en çok önem vereceğin şey rahat kanepenin olması. Her şeye ondan sonra karar ver.
İster yatak olsun, isterse olmasın, çok çok rahat olsun. Kolay temizlenebilir ve hatta o da yerden yüksek olsun. Hiç çekmeden temizlensin. Ergonomik sandalyeleri olan yemek masası, minik bir büfe, modern bir şey, belki istesen ayrıca bir ayna, o da modern bir tasarım. Televizyon köşesi, o kısmı da kendin tasarla. Bir iki objeyle, son derece modern ve şık bir köşe hazırlarsın. Çirkin tahta parçalarına, bir sürü para verme.

Kitaplık istiyorsan, kapalı olsun. Toz almakla uğraşma. Kaç oda var, evin durumu nedir, bilmiyorum. Mantık şu olmalı: Kolayca taşınmalı sökme-takma olmadan, kolay temizlenmeli, sağlam, kombin, rahat ve evin büyüklüğüne uygun eşyalar olmalı.

Daha çok detay verirsen ve ilgilenirsen, daha çok fikir verebilirim.

Güle güle otur evinde.
  • july14  (08.10.10 10:59:19 ~ 11:24:16) 
zevkle..
valla biraz insanın içinden gelmesi lazım gibi geliyo bana. keşke benim mesela sürekli böyle bi iş yapabilecğeim bir işim olsaydı. %100 performans ile çalışırdım.
önce evi şöyle bi kafanda oturt odalar kaç metre kare, hol genişmi, gerekli yerlerde mezure yada metre ile ölç bak, daha sonra ikea'ya uğra yada böyle spor şeyler sevmiyorsan klasik bellona, ipek mmobilya falan oraları dolaş. ama yok yeni güncel şeyler istiyorum diyorsan ve evin eşyeları senin için önemli şeylerse o zaman acele etme. bir şeyi bir yerden gördünmü onun takımını almak zorunda değilsen sadece beğendiğin parçasını al. diğer ona uygun parçayı 1 hafta sonra gezdiğin yerde bulursun. cuk oturur. aşağıdaki sitelerde de çok harika şeyler var. internetten sipariş verebilirsin.

www.zamazing.org
www.yankodesign.com

ikea'da yine odayı döşemekle ilgili yardımcı olan departmanda var galiba. onlara danışabilirsin. yada yabancı ülkelerde evinizin içini döşeyen firmalar var yine. tabi bunlar çok lüx sınıfına giren kişiler diye umuyorum ben. ama yinede kendi bütçeniz elverdiği ölcüde bunları araştırabilirsiniz. internet elimizin altında.
  • daglien  (08.10.10 21:50:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.