[]

Toshiba Laptop Wireless

Merhaba Romalılar,


Elimizde bir adet sony vaio vgn-ns21m, bir tane de toshiba satelite a350-22z laptop var. Bir de tp-link modem var.

Sony Vaio her koşulda internete bağlanabilirken Toshiba bağlanamıyor (bazen modeme bağlanıp internete bağlanamıyor, bazen hiçbir şekilde modeme de bağlanamıyor, bazen modemi görmüyor bazen ise sorunsuz bir şekilde çalışıyor), bu bazen evde başka bilgisayar yokken oluyor; çoğunlukla ise vaio iken oluyor. Ne yaptıysak çözemedik, en son toshiba'daki connectivity doctor bize iki sorun ihtimali önerdi. Resimlerde o sorun ihtimallerini bulabilirsiniz.

Bunlardan

1-) Access pointte sıkıntı yok, onu kontrol ettim. Ancak bridged nedir bilemiyorum.

2-) Maksimum cihaz sınırını aşmıyoruz, MAC filter da kapalı tamamen.


Ne yapabiliriz, sorun ne olabilir; modem değiştirmek istemiyoruz çok mecbur kalmazsak; ki sorun onda mı onu bile bilemiyoruz.

 
belkin modemlerin coklu baglanti problemi var.

modemin fisini cekip bir sure bekleyip yeniden takmayi deneyebilirsiniz. modemin baglanti frekansini ve sifreleme sistemini degismek de secenekler arasinda.

wi-fi karti intel ise, web sitesinden yeni surucusu yuklenebilir.
  • cench  (08.10.10 00:04:21) 
toshibanin configfree'sini connectivity doctor'ini ve wireless adapter driver'ini guzelce silip temizleyip, sonra toshibanin sitesinden driver'in en yeni versiyonunu indirip yuklemek denenebilir.


  • samfisher  (08.10.10 01:00:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.