[]

hobi olarak hangi dili öğrensem

tahminim ispanyolca olacaktır ama hiç aklıma gelmeyen bir nedeni belirtirseniz belki yarın sankritçe öğrenmeye başlayabilirim.

ana seçenekler:
- italyanca
- ispanyolca
- fransızca
- almanca
- fince
- çince
- rusça
- osmanlıca
- arapça
vb

ingilizce bilirim, "şu ingilizceye çok yakın ondan başla" da denilebilir. "madem ingilizce cepte o zaman en alakasız olan şunu öğren" olabilir. "rusça öğren bana teşekkür edeceksin" denilebilir. ama işte hepsinin bir yararı ve zevkli kısmı var gibime geliyor. kariyersel cvsel durumlarım ise yok. kitap, internet, dvd filan kullanacağım gibi kursa da gidebilirim, özel ders de alabilirim.

"en sevdiğiniz dil"i değil de tahmin ve deneyimlerinizi aktarırsanız sevinirim. teşekkür ederim.

not: böyle bir soru vardı gibi hatırladım bulamadım bir de.

 
yükselen değer çin :D çince yi öğren


  • asadas1999  (07.10.10 15:27:34) 
zor olabilir belki ama bencede çince, nedeni için asadas1999'la aynı fikirdeyim


  • absolut  (07.10.10 15:32:26) 
Almanca ingilizceye yakın ama tavsiye etmiyorum. Telaffuzlar tamamen farklı olduğu için birinden biri batıyor. Ayrıca almancadaki geçmiş zamandı, artikeldi, şuydu buydu hiç hoş değil. Bir de fransızca pek bir kibar yahu. :)


  • şıpıdakşıpıdakyüzenkurbağa  (07.10.10 15:47:54) 
çince
japonca (türkçeye dil bilgisi olarak yakın olduğundan nispeten daha kolaydır)

  • pposeidon_1  (07.10.10 15:56:59) 
isveçce
telaffuzu mükemmel

ama iş hayatında da işine yarayabilecek birşeyi tercih etmen daha mantıklı tabii
  • tbugra  (07.10.10 16:00:26) 
Hobi olarak ogrenecegin icin Cince yi tavsiye etmiyorum. Sonucta amacin bu dilden para kazanmak degil keyif almak ve yeni seyler ogrenmek.

Ruscayi da tavsiye etmiyorum cunku Ruscadan zevk almak iyi bi Ruscayla mumkun ve bu hobi olmaktan cikabilir zamanla.

Ibranice, Latince ve Osmanlicadan birini ogrenebilirsin mesela.

Fince de cok guzel ama ya... kararsiz kaldim.

Bi de su isini cok kolaylastirir. Hangi dil uzerine kararsiz kalirsan o dili su an bildigini farzedip bu dille neler yapabilirim i bi hayal edebilirsin.

Fransizca da hobi otesi bi ogrenme sureci olur keza.

Bence sen Osmanlicayi aradan cikart hazir vakit varken ya.

1)Osmanlica
2)Ibranice
3)Latince
4)Italyanca
5)Almanca
6)Fince

Erasmuscular ve kariyercilerin Ispanyolcasini tavsiye etmiyorum gicik oldugum icin.

Ibranicede alfabeye adapte olursan nette cok fazla podcast ve film var. Ozel ders haricinde sadece bir tek kurulus kurs veriyor diye biliyorum fakat su an aklimda degil, bi arastirabilirsin.

Antik Yunanca ogren sen bence. Butun tragedyalari okursun. Gecilmez karizmandan. Ilyadadan alintilar yaparsin sohbet arasinda.
Uzerine Cagdas Yunancayi eklersin bi de.

Bu kadar.
  • kogan  (07.10.10 17:01:15) 
rusça çok güzel bir dil :)


  • sonea  (07.10.10 17:44:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.