[]

Cok paranız olsa gene de calısır mıydınız?

Mesela omrunuzun sonuna kadar ayda 4-5 bın harcayarak yasama ımkanınız var.Her sabah pazar kahvaltısı gıbı yayıla yayıla kahvaltı yapma ımkanı,ardından spor,dus ardından hobılerınız kıtap,dergı,ps3,bılardo,yuzmek vs...veya aılenızle ıstedıgınızı hergun yapma ozgurlugunuz var.Bu sartlarda yasam mı,yoksa bunlarla ılla bır gun ınsan sıkılır,hayatın amacı uretmek ve vatana,mıllete,ınsanlıga faydalı olmaktır dıyıp bu luks hayatı bırakıp,hergun 6-7de kalkıp,hergun ıgrenc trafıge gırıp,bı ton salak adamla aynı havayı solumak zorunda kalıp ,kendınıze ve aılenıze sınırlı zaman ayırıp gene de bu kaosa gırer mıydınız?




 
bu dediğiniz hayattan sıkılana kadar hayır, çalışmazdım. ama zaman geçirebilmek için insan bir şeylerle meşgul olmak zorunda ve kimi şeylere ulaşabilmek için bu dediğiniz para da yetersiz kalabiliyor. belki bu para için, belki de sıkıntımı giderebilmek için çalışmaya başlardım herhalde. ha, tabii ki bana zevk verecek olduğundan emin olduğum bir iş olurdu bu.


  • i ve been mistreated  (06.10.10 19:47:11) 
O parayla yolculuğumu kolaylaştırarak çalışmaya devam ederdim.


  • sourlemonade  (06.10.10 19:48:21) 
neden soruyorsun? böyle bir imkanının oluğu için mi yoksa fantazya mı?

ve filmi var biraz yakın, (bkz: about a boy)

kitap aslında.
  • letranger  (06.10.10 19:52:06 ~ 19:52:18) 
ben çalışmazdım abi, bıkmışım zaten çalışmaktan. haa o boşluk hissi olur tabii ama onu hissetmemek için illa çalışmak zorunda değilsin. paso seyehat edebilirsin. ufak hedefler belirleyip yapabilirsin. uğraşı kesinlikle iş olmak zorunda değil.


  • hollowlife  (06.10.10 19:52:54) 
sadece aptalların canı sıkılır. dünyada yapılabilecek o kadar çok şey var ki. zamanı ve parası olan birinin bunların tadını çıkartmak yerine çalışması bence sadece aptallıktır. vatan, millet, fayda, istihdam bence hepsi hikaye. o imkanlarla öyle bir hayat yaşarım ki ibret-i alem olur. tabii kastım aptal gece eğlencesi, sosyete vs değil.


  • crimson king  (06.10.10 19:55:02) 
Tüm işi gücü bırakıp ömrümün geri kalanını dünyayı gezerek geçirirdim. Hedefim tüm avrupa ve amerika şehirlerini gezmek olurdu.


  • gyroscope  (06.10.10 19:55:36) 
o kadar param olsa çalışmazdım, bişeyler üretmek için sabah 6 akşam 9 mesai yapmaya gerek yok. iyi hissetmek için illa ki para kazanmaya da gerek yok. hobilerimle ilgilenirdim, ilgi duyduğum alanlarda kendimi geliştirmeye çalışırdım vs. bundan sıkılacağımı da sanmıyorum. o kadar paran varsa çalışarak ömrümü çürütmeye gerek yok bence.


  • kabiz kugu  (06.10.10 19:55:58 ~ 19:57:25) 
dünya turu yapardım önce. sonra beğendiğim yerlerde sıkıana kadar yaşardm. bir yerde sıkılınca başka bir yere. bu şekilde zaten bir ömür geçer.


  • burbat  (06.10.10 19:57:08) 
örnek için veriyorum,
www.travelphant.com
www.adelto.co.uk
blog.hotelclub.com
11 farklı yer var burda, her birine 2 hafta ayırsan yılın yarısı gitti, mesela fotoğraf çekmeyi öğrenirim buralara gitmeden, her seyahatten sonra 1 hafta fotoğraflarla uğraşırım. bunu yapabilmek yerine her sabah 7'de kalkıp, traş olup, kravat seçip, trafik çekip, saatlerce ömrümü feda etmek bence sadece aptallıktır. daha fazla konuşursam ağlıycam, üstüme gelmeyin lütfen:)
  • crimson king  (06.10.10 20:00:55) 
öncelikle ayda 4-5 bin lira çok büyük bir para değil.

kişişel karakterine göre değişik senaryolar mümkün. çalışmayı seven biri bu parayı biraz biriktirip bir iş kurup yoluna daha hızlı devam eder.

tembel biri her ay gelen parayı yer yan gelir yatar.

açgözlü biri bu azcık para sayesinde hayattaki imkanları zenginlikleri lüksü görür çok daha fazlasını ister hayal eder.

vs. vs.
  • orpheus  (06.10.10 20:04:36) 
@letranger
yok be ustad nerdeeee,ben de dırsek curutengıllerdenım,bugun ogle arasında yemekte arkadaslarla tartıstık da,koclardan boynerlerden fln acıldı muhabbet sonra bu konu uzerıne hararetlı bı tartısmaya donustu,bızım masadakı 10 kısıden 8ı anında ıstıfacı :) dıger 2sıne de bu duyurudakılerı okutmayı dusunuyorum,cok guzel cevaplar gelıyor ;)

  • ceo07  (06.10.10 20:08:45) 
eğer herkes çalışmamayı düşünseydi kapitalist düzen bozulup gitmişti şimdiye. yani ne ipod kalmıştı ne de microsoft. insan açgözlüdür asla azla yetinmez. birkaç ay içinde o para seni tatmin etmemeye başlar. ferrari istersin, uzaya gitmem lazım dersin, uçak almak istersin...

ben o parayla asla yetinemem sanırım. ayrıca işimi gerçekten çok seviyorum. işimde yeterli başarıya ulaşmadan rahat edemem. o kadar para geçse elime batarsam ne olur korkusuna kapılmadan kendi işimi kurardım.

bu arada tikleri unutmayalım lütfen.
  • ency  (06.10.10 20:23:40) 
sadece çalışmam diyenlerin cevaplarını tikle, mesailer sınıfta kalsın. bu ne abi herkes emekçi oluş. 3-5 kuruş için bir ömür heba edip, başkalarına para kazandırmak mıdır hayatın amacı?


  • crimson king  (06.10.10 20:43:43) 
kendi işini yapardım, hem yaptığım işten daha çok zevk alırdım, hem de iş muhabbetine dünyayı bilem gezerdim..


  • kveldulv  (06.10.10 20:50:53) 
hobi olarak calisirdim belki evimden.. bana ayda 4-5 bin lira vermek isteyen varsa mesaj atabilir..


  • buzzlightyear  (06.10.10 20:51:17 ~ 20:51:50) 
insan kafayı yer çalışmadan yau


  • peki  (06.10.10 20:56:28) 
çalışırdım ama:

- kimsenin emri altında olmayacağım
- zevkle ve sıkılmadan yapabileceğim
- her an değiştirebileceğim
- istediğim zaman yapabileceğim

bir iş olur...
  • ermanen  (06.10.10 21:22:31) 
sizin sorduğunuz veya "milli piyangoda büyük ikramiye size çıksa napardınız?" gibi soruların cevaplarını vermek insanın psikolojisini rahatlatıyor olsa gerek.


  • superb  (07.10.10 14:19:40) 
"sabah 9, akşam 18 sonra başka mecburiyetler sıkışıp kaldık. sırf yeme, içme, barınmanın bedeli bu kadar ağır olmamalı. hayatta kalabilmek için bir ömür veriyoruz. bir ömür karşılığı, bir ömür yani"


  • crimson king  (07.10.10 21:13:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.