[]

ubuntu?

kendime heves edinip ubuntu 10.04'ü indirip kurdum efendim. ubuntu-tr.net'in yönlendirmelerine de riayet ederek hayatımda ilk kez windowz dışı işletim sistemimle gayet mutlu hissettim bir süre kendimi. ama bilgisayar kapanıp açıldıktan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmadı ve zırt pırt her yerde şifre sormaya, daha önceden verdiğim şifreyi de kabul etmemeye başladı. ayrıca ben buna nasıl tema yükleyeceğimi, nasıl messenger yükleyeceğimi de anlayamadım doğrusu. gerçi bugün bir ara girdim empati denen programla msn'e ama bugün sağolsun o da şifre sordu ve şifremi kabul etmeyip kendisini kapadı, sonra bir yolunu bulup girdiğimde de bağlantımı sağlayamadı vs. doğrusu dün gece bir dünya uğraşıp çok beğendiğim bu işletim sisteminden an itibariyle buz gibi soğudum. aramızda yaşanmış hiçbir şey olmamış gibi win7'ye mi dönsem, yoksa birilerinin bana geri zekalıya anlatırmış gibi bunu anlatmasını bekleyip azimle mi sıçsam bilemedim. sizce ne yapayım?




 
tamamdır, bunu hallettik. ama hala olmayan kısımlar var. mesela temaları nereye atacağız, nerelerinde tutacağız. okuyayım bir taraflardan dedim, adam hangi tema için ne indirilmesi gerektiğini yazmış ama sonrasına girmemiş olayların hiç. öyle olunca da ben monitöre bakıyorum, o bana. bir de şu mouse hareketleri sıkıntılı. hiç ısınamadım... bilmiyorum anlamadığımdan mıdır ama millet bu kadar leş bir çetrefili neden bu kadar övüyor anlamadım doğrusu bir günlük kullanıcı olarak. bedava diye mi her şey?


  • xeuszt  (06.10.10 19:03:24) 
@jugador: forumlardan yola çıkarak gidiyorum ben de zaten ama oralarda da tam anlatımlar söz konusu değil sanki. bir yere kadar anlatıyorlar sonra bırakıyorlar.


  • xeuszt  (06.10.10 19:04:46) 
10.10.2010'da ubuntunun 10.10 versiyonu cikacak, keske bekleyip temiz temiz onu yukleseydin.


  • samfisher  (06.10.10 19:12:39) 
temizleyemez miyiz peki komple bunu yeni sistem kurmak istediğimizde?


  • xeuszt  (06.10.10 19:17:44) 
ubuntu her bir şey yüklemek veya kaldırmak istediğinizde şifre ister. bir güvenlik önlemidir ve linuxu güvenli yapan baş etmenlerdendir.

tema yüklemek için masaüstünde sağ tıkla ve "masaüstü arkaplanını değiştir"i seç. sonra tema sekmesinde "daha fazla temayı çevrimiçi alın" seçeneğinden tema indirebilirsiniz. temayı kurmak için çift tıklamak yeterli. yalnız temalar pencere,ikon, deneim gibi parça parça şekilde. tema sekmesindeki "özelliştir"e tıklayıp istediğiniz gibi özelleştirebiirsiniz. şu site de tema konusunda iyidir: gnome-look.org

windowsla ilk tanıştığınız günler bu kadar iyi miydiniz? ben öğrenemeyeceğim bunu demediniz mi hiç? linux için de başlangıçta böyle şeyler geçerli.

10.10 beklemeye gerek yok. çıktığında güncelleştirme var diye uyaracaktır. tek tıklamayla sorunsuz kendini yükseltir.
  • ency  (06.10.10 20:04:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.