[]

unknown media type

Bilgisayar insanları derdime derman. "Unable to create thumbnail image for the file (._1-dosya açma.mov) unknown media type. This file may not be supported" karşılaştığım uyarı bu. Camtasia programına attığım .mov uazantılı screen videolar bu şekilde geri çeviriliyor. Bu dosyalar Apple'da yaratılmış, ama başka iki arkadaşın PC'sinde aynı programa (camtasia) çok rahat atılabiliyorlar ve üzerlerinde işlem yapılabiliyordu.
Ne yapmalıyım?



 
verdiginiz doysa mac deki onizleme dosyasinin adi yani siz gercek dosyasi degil onizleme dosyasini (thumbnail) okutmaya calisiyorsunuz. dosyanin boyutu kontrol edin. orjinal dosya adi "._" olmadan baslamali.

thumbanil dosya ._1-dosya açma.mov
orjinal dosya 1-dosya açma.mov

._1-dosya açma.mov gibi thumbanil dosyalar windows da gizli dosyalari goster secenegi iptal edildiginde gorunmez.
  • helenart  (06.10.10 13:28:50) 
Cevap için teşekkürler. Lakin aynı dosyalar açılıyor ve üzerinde işlem yapılabiliyor başka PC'lerde. Yani bahsettiğin windows'dan gizli dosyaları göster seçeneği mi işaretli o bilgisayarlarda. Öyleyse bu işlemi ben nasıl yaparım? Vakit aldım özür.


  • min el garaib  (06.10.10 14:01:51) 
oncelikle dosyalarin boyutlarini kontrol edin. dosya adlari birbirine cok yakin oldugu icin mac-pc arasi dosya tasima da bu cok sık karsilastigimiz bir problem. thumbnail olan dosya genel kucuk kb lidir (orn. 4 kb ya da 6 kb gibi). dosyanin orjinal muhmelen belli MB in ustundedir. eger elinizdekinin orjinal dosya oldugundan eminseniz. o zaman sizin sisteminiz de bir problem var demektir.


  • helenart  (06.10.10 14:26:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.