[]

Yine gümrük yine online alışveriş.

amazon ve benzeri alışveriş sitelerinden elektronik eşya gelmiyo cd/kitap geliyor ya ayakkabı? paten falan alan arkadaslar vardı sanırım ama emin değilim gorusmuyorum da size sorayım dedim:)




 
geliyo niye gelmesin.sadece belli mevzuatlar var onları kontrol et.


  • ned flanders  (24.12.07 10:18:32) 
elektronikde 0-100 euro arası gümrük yok
100-1500 yüzde 10.

paten,ayakkabı ne olur bilemem ama en fazla yüzde 10 gümrük vergisi almak için sizi cevizlibağ'a ya da bulunduğunuz adrese en yakın gümrük postanesine(anadolu illeri için) çağırırlar.
  • patlamismisir  (24.12.07 12:32:52) 
ayakkabıdan ayakkabıya değişir. ayrıca türkiye'ye gönderilip gönderilmediğini ürünün sayfasında "more about this product" linkinden görebilirsin. eğer orada "shipping: currently, item can be shipped only within the u.s." gibi bişey yazıyosa sadece amerika'ya gönderiliyor demektir. bikaç şey daha var buna benzer, mesela bezen amerika ile birlikte kanada'ya falan da gönderiliyor. eğer böyle ekstra bi bilgi yoksa türkiye'ye gönderiliyor demektir. ingilizcen varsa anlarsın zaten ama söylediğin gibi "elektronik eşya gelmiyo" gibi bi durum yok, üründen ürüne değişir bu. gelen de var gelmeyen de.

kargo ücretine gelince; türkiye için kargo ücretini ürün sayfasından görme imkanın yok. bunu ürünü satın alacakmış gibi adım adım ilerleyip son adımlardan birinde görebilirsin. birkaç farklı postalama seçeneği var; yanlış hatırlamıyorsam 3 tane ve bunların ücretleri gönderim hızına göre değişiyor. en hızlı gönderim seçeneğini seçersen baya bi artıyor kargo ücreti, ortadakini seçersen de türkiye'deki kargo ücretlerine göre yüksek bi rakam yine, en yavaş gönderim seçeneğinde ise makul bi ücret var ama ürünün sana ulaşması 3-4 haftayı bulabiliyor sanırım.
  • incredible  (24.12.07 13:57:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.