[]

Golden Retriever

Golden Retriever cinsi bir kopek almayı dusunuyorum. mustakil bir evde oturuyoruz ama sürekli durabilecegi kocaman bir bahçemiz yok fakat 100 metre ilerimizde bursa'nın üçüncü buyuk kultur parkı var. hergun gezdirmem de mumkun. ve evin ust katlarından birinde bir kulube imkanı da saglayabilirim. bu kopek bu şartlar da huzursuz olur mu? elimde bu imkanlar varken bakmamalı mıyım? ne kadar istesem de onuda dusunuyorum.

he bu arada uygun fiyata yavru satan varsa bir goruselim:)


 
barınak derim de başka birşey demem.


  • cedilla  (23.12.07 22:33:37) 
para vermek yerine barinaklara ya da hepsievcil ya da pet.gen.tr benzeri adreslerden ücretsiz yavru veren hayvan sahipleri ile temasa gecmenizi öneririm. hayvan dedigin candir para ile alinip satilmamali bence de.


  • atmacaged  (23.12.07 22:45:08) 
köpek uzun süreli bir arkadaştır. goldenlar da kafadan 12-15 sene yaşarlar. o yüzden köpek alacaksanız , biraz paraya kıyıp istediğiniz hayvanı almanızı tavsiye ederim. başta cimrilik yaparsanız sora siz üzülürsünüz. çünkü kırma köpeklerin huy ve karakterlerini tahmin etmek pek mümkün değildir , yavruyken çok durgun bi köpek büyüyünce sizi çıldırtabilir. ama safkan cinslerin genel özellikleri ve tavırları bellidir değişmez , o yüzden kendinize uygun ırkı seçip mutlu olabilirsiniz. ha barınaklardaki hayvanlar kötü mü , tabiki hayır , orda da çok güzel köpekler var.. mutlaka onlar da sahiplenilmeli , aslında köpeklerin hepsi güzel bence ama gene de ilk sölediğim şeleri bi düşünün derim..


  • faideli bilgiler  (23.12.07 23:09:08) 
goldenlar evde rahat bakılır diye biliyorum ben..dayımın golden ı sandy mesela küçüklüğünde bahçeli bi evde dışarda yaşasa da daha sonra apartmanda yaşamaya alıştı.Ayrıca çok akıllı hayvanlardır ve tuvalet eğitimini falan rahat öğrenirler.


  • blackworld  (23.12.07 23:36:37) 
barınağa gidiyorsun, oradaki bütün hayvanlar bacaklarına dolanıyor, içinin gittiği birini alıyorsun, aklın diğerlerinde kalıyor.

bir form dolduruyorsun, orada çeşitli sorgu-sualler var, daha önce hayvan baktın mı, cani misin sevgi mi dolusun, kaç para ayırabileceksin bakımına, günde ne kadar yalnız bırakacaksın, barınma/yaşama şartları ne olacak...gibi..

bir de taahhütname imzalıyorsun, altı aylıkken kısırlaştıracağına dair.

ticaretini yapmayacağını ya da sonradan sokağa salıvermeyeceğini teyid etmek için, "her an baskına gelebiliriz"i kabul etmen gerekiyor, ama bana 1 senedir gelmediler mesela. telefon/adresin değişince bildireceğini de taahhüt ediyorsun.

bir de 50-100 gönlünden ne koparsa bir bağış yapıyorsun oraya.

sonra da canavarı alıp evine gidiyorsun.
  • cedilla  (24.12.07 00:32:47) 
(bkz: yuva ariyorum)
lutfen

  • la traviata  (24.12.07 20:36:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.