[]

GSS ne oldu?

Genel Sağlık sigortası prim ödemeleri 2 yıl ertelendi demişlerdi en son. Şimdi çalışmayan ve henüz bir işe yerleşmemiş 18 ya da 25(üniv. mezunu) gençler sağlık hizmetlerinden yararlanabilecekler mi ekim ayı itibariyle?




 
bu konuyla ilgili bir duyuru uzun süre üstte kaldı, biraz aratırsan çıkar. soruna kısaca cevap verecek olursak, hayır yararlanamıyorlar. yararlanamadıkları gibi en kısa sürede SGK'na başvurup zorunlu sağlık sigortalarını da yaptırmaları gerekiyor yoksa bilmem kaç para alıyorlarmış gibi değerlendirilip o ücret üzerinden sigorta primi tahakkuk ettirilecekmiş. hayat ne garip değil mi ?


  • Bigvocate  (05.10.10 15:14:11) 
Tüm nüfusu kapsayacak sağlık sigortası düzenlemesi ertelendi.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Emin Zararsız, genel sağlık sigortasının tüm nüfusu kapsamasına ilişkin düzenlemenin yürürlük tarihinin erteleneceğini bildirdi.
O esnada ertelenmesi gereken bir madde erteleme kapsamında alınması unutulduğu için genel sağlık sigortasının yürürlüğe girmesine dair düzenleme 1 Ekim itibariyle yürürlüğe girmiş olacak. Şimdi yeşil kart kapsamında olmayan kişilerin de sigorta kapsamına alınması gibi bir ikili durum meydana geldi. Bu giderilmesi gereken gereken bir eksiklikti. Dolayısıyla biz bunun farkına vardık ama tabii meclis tatile girmişti. Dolayısıyla o dönemde bir şey yapılması mümkün değildi. Çünkü kanunun mutlaka değişmesi gerekiyordu. Bu tatil döneminde tamamladık. Parlamento açılır açılmaz bir maddemizdeki ertelemeyi de 01.01.2012 tarihine kadar eğer yasalaşırsa gerçekleştireceğiz. O zaman bu sorun ortadan kalkmış olacak. Bütün hazırlıklar tamam. Bakanlık düzeyinde hazırlıklar tamam. Parlamento açılınca bu değişiklik parlamentoya gidecek ve geçici 12. madde de 1 Ekim 2012 tarihine kadar bir erteleme söz konusu olacak ve hepsi, hem yeşil kartlıların genel sağlık sigortası kapsamına alınması hem de şu an itibariyle herhangi bir kapsamda bulunmayan vatandaşlarımızın kapsama alınması onayı 1 Ocak 2012'den itibaren başlayacak.

meclis daha geçen cuma gününe kadar tatilde olduğu için konuyla ilgili yasal düzenleme çıkmadı, lakin genel müdür söz verdiyse çıkar. 1 ocak 2012'ye kadar ertelendi yani.
  • kibritsuyu  (05.10.10 15:30:03 ~ 15:30:37) 
hala soruma cevap alamadım.
gençler sağlık hizmetlerinden yararlanabilecekler mi ekim ayı itibariyle?

  • blackidom  (05.10.10 16:06:44) 
eskiden neyse hala o. değişen bir şey yok henüz.


  • kibritsuyu  (05.10.10 16:32:48) 
18 yaşından sonra öğrenci değilse yararlanılamıyor zaten. önceden de böyleydi. 25 yaşından sonra da öğrenci olsan dahi yararlanamıyorsun.


  • sutlu nescafe  (05.10.10 17:12:39) 
@sutlu nescafe; artık gss ile yararlanılacak zaten temel amaç bu. sigortasız kimsenin kalmaması.


  • blackidom  (05.10.10 17:23:31) 
eskiden de yararlanamıyordu. bu düzenleme ile kendi cebinden sigortalı olmak zorunluluğu getirildi, bu sayede de yararlanacaklardı. şimdi yine yararlanamayacaklar, ama zorunlu olarak kendi ceplerinden sigortalı da olmayacaklar 1 ocak 2012'ye kadar.


  • kibritsuyu  (05.10.10 17:37:23) 
lan şunu ertelesinler. birde bu çıktı. istemiyorum sağlık sigortası zorlamaya bak ya


  • 78cougar  (18.10.10 20:11:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.