[]

televizyon programı kaydı

saygıdeğer bill gates'in sevgideğer çocukları,

ismini vermek istemeyen bir televizyon programının 1 haftalık kaydına ihtiyacım var. bi iş için lazım. hafta içi her gün, günde 3 saat kadar sürüyor reklamlar falan derken. internetten yayını, bir yerlerde kaydı yok. bu konuda yapabileceklerime ilişkin alternatifler konusunda yardımınıza ihtiyacım var;

a) bir televizyon programının içeriğinin analizi ve bir araştırma/tez için kullanımı için izin almaya gerek var m'ola? işin yasal boyutunu merak ettim. yani taramalar için genelde olmuyor, ama programın içeriğini metin haline getirip yayınlamak falan gerekebileceği için sorun olur mu?

b) işin teknik kısmına ilişkin bir dizi benzer içerikli sorum var;

- şu an elimdeki en uygun imkân, kamerayı televizyona doğrultup kaydetmek. aslında çalışıyor olduğum için bu da çok mümkün değil, ama teknolojik olarak işte. bu en son ve en ebleh çözüm olarak elimde bulunuyor.

- televizyondan dvd'ye kaydeden bir mekanizma olsa gerek, bahalı mıdır? aynı şekilde bunun usb'si için de geçerli bu sorum.

- onlayn yayını olmadığı için, televizyon kartı ile belki mümkün olur böyle bir şey. olur mu? nasıl olur? televizyon kartıyla kanalı izlerken kæpçur eylemek mümkün m'ola?

- allaan evlilik programı torrent/dizi sitelerinde veya başka bir yerlerde bulunur mu? ben olsam etmezdim böyle bir şey ama, eden varsa ne mutlu bana! (diziport'ta yok misal)

- kanala yazdım, haber bekliyorum, ama çok para isteyeceklerini tahmin ettiğim için o alternatifi şu an çok da "var" saymıyorum.

- alternatif önerisi olan var mıdır böyle bir şey için?

sevgiler, allah razı olsunlar efen'im...

 
hangi kanal olduğunu söylesen?


  • rentts  (05.10.10 11:46:49) 
50-60 liraya alınan usb girişli tv kartları mevcut.
onlar ile bilgisayarınıza kayıt yapmanız mümkün.

  • canseven  (05.10.10 12:27:59) 
20-30 liraya eski televizyon kartı bulabilirsin capture kabiliyetli. İzlerken kaydetmene imkan verir, saatli olarak otomatik kayıt da yapabilir.


  • skatheist  (05.10.10 12:46:31) 
@ rentts
fox tv, "su gibi" programı

@canseven & skatheist
hiç kullanmadım tv kartı, bunlar için bir antene ihtiyaç olsa gerek? çubuk anten işimi görmezse, ofiste olduğum için başka şansım yok. o zaman s.çar mı bu fikir?

@theconqueror
önerdiğin ürünler süper ama biraz pahalı şu an için. ama bu tarz öneriye de son çare olarak ihtiyacım vardı, sağol ;)


teknik kısmında kafam biraz netleşti, sağolun kompil. yasal yanı hakkında fikri olan peki?
  • supercalifragilisticexpialidocious  (05.10.10 14:29:51) 
bu program kaydıyla yapacagınız şeye baglı sanırım yasal kısım. kendinizce bi ödev/tez hazırlayıp hocaya verecekseniz hiçbir problem olmaz. bu kayıtlar üzerinden para kazanmaya kalkarsanız o zaman sorun cıkar tahminince.

tv kayıtlarının sanal ortamlarda paylaşımında da herhangi bir sakınca yok yasal yönden.
  • rurouni  (05.10.10 18:12:42) 
Çok bilindik kanalları çubuk anten çekebiliyor. Olmazsa dediğiniz gibi sıçar ne yazık ki.


  • skatheist  (06.10.10 11:13:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.