[]

Oğlum'un okuldaki durumu

Oglum 2001 doğumlu, özel bir okula gidiyor. Bu sene 3. sınıfa başladı. Genel olarak çok başarılı bir çocuk. Ancak geçen sene okuldan bazı şikayetler almıştık. Bunun üzerine bir psikoloğa götürmüştük. O da pek bir şey diyemedi. Zekası normalin üstünde çıktı. Bir hayvan alın, ailece oyunlar oynayın filan dedi. Bunları yerine getirdikten sonra biraz toparlanma oldu ve 2. sınıfı bitirdi. Ancak bugün öğretmeninden gelen aşağıdaki mail ile yine mi başa dönüyoruz diye düşünmeye başladım. Geçen sene de bu öğretmenin dersinde başladıktan sonra diğer derslerde de sorun çıkartmaya başlamıştı. Öğretmenin maili aşağıda. Bu konuda ne yapabiliriz ? Teşekkürler.

"
İkinci haftamıza girmişken sizleri ****'ın ingilizce dersindeki durumu ile ilgili bilgilendirmek istiyorum.

Ilk haftamıza **** ile oldukça güzel başladık. Hem geçen seneki konuları çok iyi hatırlıyor ve sınıfta cevaplıyor hem de dersleri oldukça iyi takip ediyordu. Ders dışında teefüslerde de birbirmize sarılıp benim yardımcım olarak bana yardım ediyordu.

Bu haftada aynı şekilde aramızdaki sevgi ve yardımlaşma aynen devam ediyor ve **** bana yardım etmeyi teklif ediyor ve bende hep yardımcım olarak ****'ı seçiyorum.

Fakat bu hafta birinci ünitemize geçtiğimiz andan itibaren ****'ın davranışlarında ve sınıf içi hareketlerinde geçen hafta ile uyuşmayan durumlar gözlemledim.

Dersin aralarında bir anda kendi kendine değişik sesler çıkartıp kendi dikkatini ve arkadaşlarının dikkatini dağıtabiliyor, Bir kaç arkadaşı ile uzak oturtmaya çalışsam bile birbirlerine laf atışarak yüksek sesle gülüşüyor, ve ben uyardığım zamanlarda bazen kendisini sıkmaya başlayarak kafasını masasının üzerine koyup dersten tamamen kopuyor ve yine değişik sesler çıkarıyordu. Dersin ilk başlarında sadece güzelce yanına gidip '****'cım lütfen ders dışında bir şeylerle ilgilenme' diye sözlü uyarı yaptım. Fakat sözlü uyarılarım ****'ı sadece beş dakika durduruyor ve sonradan tekrar etmeye başlayınca bu sefer yanına gitmeden sınıf içinde sözlü uyarmaya başladım. Bu da aynı şekilde kısa bir süreliğine etki edince bu sefer ismini tahtaya yazdım ve ancak benim istediğim gibi durmaya başlayınca tahtadan silineceğini söyledim. Bazen tahtaya yazıldığı için daha çok tepki verip bu sefer ayağa kalkarak sınıf içinde hareket etmeye ve arkadaşlarının yanına giderek onlarla şakalaşmaya başladığı için en son dün ****'ı sınıfın dışına çağırarak sadece bir şey konuşmak istediğimi söyledim.

Dersin 5 dakikasını **** ile dışarıda konuşarak geçirdim ve ona şu anda ceza vermek istemediğimi ****'ı gerçekten sevdiğimi ve ceza almayı hak etmeyen bir öğrenci olduğunu bildiğimi, sadece neden ingilizce derslerinde ben bir kaç kere uyarmama rağmen davranışlarını sürdürdüğünü düşünmesini istediğimi söyledim.

Yani ****'a kendi yaptığı hareketlerin nedenini sordum. Acaba ingilizce dersini sevmediği için mi? diye sorduğumda bana 'hayır seviyorum' dedi. Acaba ingilizce öğretmenini mi sevmiyorsun? diye sorduğumda 'hayır seviyorum' dedi. Peki o zaman sen bana söyle dediğimde 'bilmiyorum' dedi. Sadece ingilizce derslerinin bir kısmının şarkılarla ve bol görsel materyelle geçtiği için zevkli bir ders olduğunu ve dersler bu şekilde olduğu için daha serbest bir dersmiş gibi bir izlenim yarattığına **** ile karar verdik.

Bu nedenle kendisini tutamadığını söyledi.

Bunları sizinle paylaşmak istiyorum çünkü bu duruma hep beraber bir çözüm getirmemiz gerekiyor. Bu sene konularımız ağırlaşacak ve ****'ın bu şekilde hem kendi dikkatini hem de arkadaşlarının dikkatini dağıtması ilerleyen zamanlarda daha büyük sorunlara neden olabilir diye ilk iki haftamızdan haberinizin olmasını istedim.

Davranışlarının yanında bir de ilk haftdan beri vermiş olduğum hiç bir ödevi yapmadan geldi. Deftere yazdığımız yazıları da dağınık ve eksik yazabiliyor.

**** ile ben beraber düşünüp bu durumlara bir çözüm bulmaya çalışacağız. Bundan sonraki ders içindeki davranışlarını da sizlere haber vereceğim ve hep beraber üstesinden geleceğimizi düşünüyorum.

Şimdiden desteğiniz için teşekkür ederim."

 
Böyle akıllı bir çocuğa sahip olmak büyük bir şans. İyi yetiştirdiğiniz için sizi tebrik ederim. Umarım böyle devam eder.

Geçen senenin konularını hatırlamak o yaştaki çocuk için büyük bir şeydir. Sanırım İngilizce dersinde beyni yeterince meşgul olamıyor, sıkılıyor. Matematik, fen hocaları ne diyorlar? O derslerde sakince beyin yoruyorsa İngilizce hocasından ona İngilizce matematik alıştırmaları vermesini isteyebilirsiniz.
  • sourlemonade  (04.10.10 17:59:14) 
ilk haftadan beri ödevleri yapmadığını söylemiş öğretmen.bana kalırsa her akşam ödev kontrolünü siz ebeveyn olarak yapın.ama asla tüm ödevlerini birlikte yapmayın.tam yapılmış mı eksikleri varmı diye kontrol edin sık sık.
kolejlerde ingilizce dersleri genellikle birince kademede fazlası ile görsel materyal ve müzik ağırlıklı olur.bu da gürültülü bir sınıf demektir.çocuğunuzun bundan dolayı rahat olması aslında normal.bu durumu öğretmenin sınıf içerisinde belirlediği bazı kurallar düzenlemelidir. eğer durum yalnızca ingilizce dersleri için geçerli ise; siz çocuğunuz ve inglizce öğretmeni koordineli bir çalışma ile üstesinden gelebilirsiniz.
ancak ödev kontrollerini unutmayın lütfen.ben de ingilizce öğretmeniyim ve kolejde çalışıyorum.çocuğunuzun durumunu yarın kurumumun klinik psikoloğuna anlatıp size daha detaylı bir bilgi verebilirim umarım.iq normal zekanın üstünde ise şu da olası çünkü; dersten sıkılma,diğerlerini önemsememe,"ben yaparım nasılsa öğretmenin yardımcısıyım,o da bişi demez".. ve eğer bu tür bir düşünce hakimse çocuğunuzda,bu durumu rehber yada psikolojik danışmana anlatmak daha net sonuç verir.
kolay gelsin şimdiden
  • lavitaebella  (04.10.10 18:01:52 ~ 18:04:44) 
Aynı sorundan muzdariptim; cosmicstring'in önerisi harika.
Ödevleri yapmaması da yine fazla kolay olduğundan olabilir. Geçenlerde ilkokuldan kalan not ve ödevlerimi buldum, boşluk doldurmalarda zorları yapmış kolaylara dokunmamışım bile.
Öğretmenin tahtaya yazması da olmamış ayrıca, yapmasın bir daha.
  • :/  (04.10.10 18:50:30 ~ 23:13:52) 
rahat bırakın çocuğu.


  • fiyuuuu  (04.10.10 21:24:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.