[]

Bi bakın hele bi yardım edin??

Şimdi arkadaşlar benim 3 yaşında bi kardeşim var.Bu kardeşte bi takım değişiklikler görmekteyiz ailecek.Şöyle ki bizde genetik olarak geç konuşma gibi bi problem var 3 yaşında olmasına rağmen belirli kelimeleri söylüyor bkz:Anne,baba,dede vs. Bu tarz kolay söylenebilecek kelimeler.Ama derdini çok iyi anlatabiliyor herhangi bişey yapmak istediğinde..Kardeşime tuvalet alışkanlığı kazandırmıştık her zaman söylüyordu ama son 2-3 aydır haber vermemeye başladı yada işine gelince haber veriyor.Bu yaştaki çocuk tırnaklarını yiyor.Baş parmağını emiyor sürekli ve arkadaşlarıyla oyuncaklarını paylaşmamaya başladı çok sinirli sürekli ağlıyor.Son dönemde oluyor bu söylediklerimin hepsi.
Hani ilgisizlikten olsa dicem babam emekli sürekli evde yani dışarı çıktığı yoktur adamın.Annemle babam sürekli kardeşimin isteklerini yerine getirmeye çalışıyorlar.Bütün günlerini kardeşime göre planlamış durumdalar.Hep onun istediği şeyler olur.Parka gitmesi gerekiyosa gidilir arkadaş isteniyosa çağrılır falan=)Abimle bense akşam eve geldiğimizde neredeyse bütün zamanımız onunla oynamakla geçiyor.Acaba yanlış ilgimi gösteriyoruz.Yada bizim haberimiz yokken bi olay mı yaşadı da böyle tepkiler veriyor bilemiyoruz? Psikoloğa götürmeyi düşünüyolar bizimkiler ama çok iyi konuşamadığı için nasıl olur nedilir bilemedik.Çok önemli bi durumdur yaşadıklarımız?
Şimdeden çok teşekkürler..

Edit:Erkek çocuğu

 
Kızsa ilgiden sıkılmıştır diyerek sığ bir giriş yaptıktan sonra bir psikoloğa götürmenizi tavsiye ediyorum.


  • sourlemonade  (04.10.10 16:34:41) 
vallah bu yaştaki çocuk tırnaklarını yiyor kısmına takılıyorsanız ben 30 yaşındayım hayatımda hiç el tırnaklarımı tırnak makası ile kesmedim. kendimi bildiğimden beri yiyorum.

bana çok normal geldi kardeşiniz genel olarak da.
  • guybrush threepwood  (04.10.10 16:35:33) 
çok cevap gibi olmayacak ama ben 4.5 yaşında falan konuşabilmişim. Korkmuşlar hatta bu çocuk konuşamayacak mı diye


  • I'mNotDone  (04.10.10 16:38:46) 
şımartmışsınız. ayrıca konuşmasa da çocuk psikiyatristine götürün. otistikler de konuşmuyor ama teşhisi konuluyor.


  • no avalon  (04.10.10 16:44:47) 
konusamadığı için sinirli olabilir


  • asadas1999  (04.10.10 16:54:04) 
anlattığımız verilere göre üç yaş için bir bozukluk teşhisi koyulamaz sanki. bazı çocukalr geç konuşur. bir daha da susmazlar. tırnaklarını yemesi bir sorun, elini ağzına götürdüğünde geri çekin. nasıl olsa her daim yanındasınız. biraz uzaktan izlemekte de yarar var sanki. buldumcuk olmasın. bence kardeşiniz şu yaşı için normal

ukalalıklar için not : hekim değil babayım.
  • trocero  (04.10.10 17:35:43) 
konusamama konusunda cok aceleci olmayın.bazı cocuklar cok erken bazıları epey geç konuşabiliyor.parmak emme konusunda da şöyle bir ornek vericem: bi kaç yıl once bir belgesel gibi bir şey izlemiştim,23-24 yaslarındaolan ve hala parmak emen bir kızdan bahsediliyordu.herhangi bir sorunu olmayan,üniversiteye giden,sosyal ilişkileri gayet normal olan kısaca normal bir kız.boyle gariplikler de olabiliyor.o yuzden o konuya da cok takılmayın derim ben.ben bilmiyorum ama cocuğu parmak emmekten vazgecirecek yontemler mutlaka vardır.bir araştırın.


  • saleen  (04.10.10 18:36:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.