[]

Fotoğraf Makinasından Anlayanlar

sevgili erol atarlar benq c1255 diye bi alet var nasıldır iyimidir alınırmı bi fikir verin kardeşinize? (fiyatı 140 TL) allah objektifinize zeval vermiye.

edit: 150-250 TL arası bir makina önerin kardeşinize.


 
amin amin. ama tavsiye etmem. makine alınacaksa nikon canon olympus sony pentax fujifilm kodak ya da panasonic bunlardan biri alınmalı. hp benq falan bunlardan uzak durmalı bence. çünkü ne alaka o firmalarla fotoğraf falan. bu işin içinde uzun srüedir olan markalar uzun süre olmasa da gerçekten büyük gelişim göstermiş markalara yönelmelisiniz.


  • cedric tweedledee  (04.10.10 14:33:43) 
benq makina alacağına kettle al onunla foto çek daha iyi :)
şaka bi yana, ucuz bir canon ya da fuji daha iyi.

  • bradshaw  (04.10.10 14:35:18) 
@cedric tweedledee

hacı o markaları bende biliyorum (fiyatlarıda nispeten daha yüksek tabiki) hani çok profesyonel bişiye gerek yok ortalama bişi olsun düzgün resim çeksin video çeksin. fotoğrafçılıkla alakasız normal bir kullanıcıyı tatmin etsin yeter.

bu anlamda bu biyata göre bu makina kötümüdür yani? öyleyse eğer yazdığın markaların o civardaki (140) fiyatlara daha iyi deiyebileceğin bir ürünü varmı?

@bradshaw

evdeki kettle ile denedim olmuyo :))
  • pposeidon_1  (04.10.10 14:39:34 ~ 14:40:31) 
hocam yanlış anladın sen beni. zaten profesyonle bir şeyden bahsetmiyorum. profesyonel bir makine almaya çalışsan zaten 5-10 milyardan başlıyor ona çoğu kişinin parası yetmez.

ne kadar ekmek ne kadar köfte. o fiyata nikon ya da canon bulamayabilirsin ama o fiyata alacaın şey seni ne kadar tatmin eder bilemiyorum. çekersin çekmesine de çektiklerin neye benzer inan bilmiyorum. gece bir şey çekmek isteyeceksin arkadaşlarını vs... bok gibi çıkacak sen mutsuz olacaksın. bu nedenle diyorum ki canon ya da nikon un en ucuz modelelrine yönelmen daha mantıklı. ye yok hoca 100 tl daha koyamam dersen mecbursun zaten bunla yetinmeye. ama ben gene de alma derim. daha başka bir eşye yatır o 100 liranı.

seneler önce ilk fotoğraf makinem orite dye bir markanın garip bir modeliydi. güyya 3.2 mp diye almıştık. asdkjkdjs hiç bir eşy çekemiyordu adam gibi. pili hemen bitiyordu, kaltiesi bok gibiydi, üstü üste iki fotoğraf çekmek zulümdü.

vs. anlatabilmişimdir umarım.
  • cedric tweedledee  (04.10.10 14:45:18) 
limango forever diyorsun
alınmaz bak, amca tavsiyesi sana (burada bıyıklarını burup burup bırakıyorum)

  • .aylin.  (04.10.10 14:46:15) 
anladım o makinaya o kadar verilmez diyor ve haklı olarak tavsiye etmiyorsunuz.
peki 250 TL. bütçe desek ne önerirsini 3-5 üstünede çıkarım güzel bi tavsiyeniz olursa.

2 gün önce dandik bi samsung vardı 7.2mp düşürüp ekrenını kırdım :)) çekiyor ama ekranda göremiyorum tek sıkıntısı bu. ondan mütevellit arayışa girdim :))
  • pposeidon_1  (04.10.10 14:53:36 ~ 14:57:36) 
vallahi fotoğraf makinesine fazla para harcamak istemeyen sizin bütçenizde bir şeyler almayı düşünen herkese canon a490 ı tavsiye ediyorum. gece çekimi çok güzel değil ama gündüz çekimleri çok başarılı. iki arkadaşıma da aldırdım gayet mutlu mesut kullanıyolar.

fiyatı 240 civarıydı sanki hepsi burada örg de.

nikonun l22 falan da var aynı kategori, ama nasıl çekiyor pek bilgi yok.
  • cedric tweedledee  (04.10.10 14:56:15) 
kettle'ın içine su koy, düğmesine bas o çekiyor. ama suya yazdığından hemen kayboluyor :))


  • bradshaw  (04.10.10 16:41:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.