[]

Kayıpsız Partition Biçimlendirme

Mümkün müdür? Mesela d'den 20 gb c:'ye atacağım ama c'deki verile kaybolmayacak; sadece boyutu büyüyecek.

Ulan mümkün olmadığını biliyorum ama belki teknoloji gelişmiştir de mümkün olmuştur diye soruyorum.


 
mümkün tabii. d'den gelecek kısmın boş olması şartıyla. windows 7'nin disk yöneticisinde bu fonksiyon var. eski işletim sistemleri için ve fat32 diskler içinse partition magic idealdir.


  • talemon  (03.10.10 15:54:27) 
mudur o dedigin yıllardır mumkun olan bişi. tek sartla, o 20gb kısım bos olacak. ustunde data olmayacak.

partition magic le sorun cıkabiliyor acronıs bunun piridir.
  • bryan fury  (03.10.10 16:22:47) 
GParted'la bu işi rahatça yaparsın. Gparted'ın güzelliği onu Windows'a kurmak zorunda olmaman. ISO dosyası olarak indir ve boş bir CD'ye yak. Daha sonra bu CD ile bilgisayarı boot et. Ana ekrana ulaştığında önce D partition'u küçült ve onayla. Daha sonra D partition'unu küçültünce sürücüde sağ tarafta boşalan yere kaydır ve onayla. En son da C partition'unu büyüt ve onayla. Bu kadar... :-)

gparted.sourceforge.net
sourceforge.net

Not: İşlemden sonra Windows ilk açılışında sürücüleri tarayacak; sürücülerin tamamen taranmasını bekle ve Windows açılsın. Kolay gelsin...
  • metal revolution  (04.10.10 04:59:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.