[]

EOS 550D doğubanktan alınır mı?

Daha önce doğubanktan canon foto makine alan var mıdır ve hangi dükkanı tavsiye ediyorsunuz.. Böyle bir makine için riske girmeye değer mi sizce? Yoksa garantili 500D alacağım ama video çekim kalitesi de benim için önemli olduğu için gözümü 550d ye çevirdim.




 
ben novayı kullanıyorum bunun dışında macro ve babataş bolcana tavsiye ediyor. ama bence nova iyi 3. katta.

ya çok özür doğubankı hayyam ile karıştırdım.

doğu bank değil hayyamdan alınır öyle şeyler bence.
  • cedric tweedledee  (03.10.10 00:29:01 ~ 02:19:21) 
herhalde vidyo çekiminin bi dslr kamerada ne kadar zararlı ve gereksiz olduğunu biliyorsunuz. bildiğinizi varsayıyorum en azından çünkü yıllar önce sizin bi röportajınızı okumuştum bi sinema dergisinde :)
kısa film çekimi filan tipi şeylerde kullanacaksanız uzak durun derim :)550d için garanti bence önemli, ziyadesiyle pahalı bi makine. doğubank alışverişte güvendiğim bi yer olmadı o sebeple ilerisi için yardımcı olamayacağım güven konusunda :/

  • madyb  (03.10.10 00:34:25) 
doğrudur okumuşsunuzdur. video çekiminin bir dslr makinede neden zararlı olduğunu bilmiyorum ancak gereksiz olduğunu da düşünmüyorum. asıl amacım fotoğraf makinesi almak elbette. ancak video çekimine de ihtiyacım var. 500d ile 550d nin en görünür farkı hd video çekimindeki kaliteleri. belirli bir malın belirli özelliklerinde kırpma yapılmadan biraz daha para ödeyerek bir üst modelini almakta da bir sakınca görmüyorum. sonuçta bu konulmuş bir özelliktir ama kullanmamakta da özgürdür kişi.

şu an iyi bir yeni video kamera + iyi bir yeni fotoğraf makinesini aynı anda almaya kalksanız 6-7 milyarı gözden çıkarmanız gerekiyor. ben de öyle yapmaktansa ufak tefek video işlerimi göreceğim ama aynı zamanda iyi de fotoğraf çekebileceğim bir fotoğraf makinesi almayı düşünmüştüm. 550d de bunun için uygun gözüküyor. yoksa elbette bir dslr makineden SONY HDR-XR520 tarzı bir video performansı beklemiyorum ancak netteki sample videolar da dikkatimi çekti doğrusu.
  • nihilanth  (03.10.10 01:02:09 ~ 01:07:57) 
Bu arada üzerinize alınmayın ama internette birisi çok güzel açıklamış dslr ve video olayını :)

"Bundan 20 sene önce cep telefonu yoktu;

ev telefonu ve telsiz vardı. Ne oldu, ikisi birleşti. Sonuç: tartışılmaz! ilerleyelim...

Cep telefonundan mesaj gönderimi diye bir şey yoktu, çağrı cihazı vardı. Cep telefonu bununla da birleşti...

Cep telefonu ve fotoğraf makinesi ayrıydı. Cep telefonu fotoğraf makinesiyle sonra da kamerayla birleşti. Sonuç: tabi ki kamerayla ve slr ile bir tutulamaz, ama şunu da unutmayın ilk çıktığında sadece VGA kamera ile resim çekebiliyorduk şu an optik zoom lu olanları bile var ve sağladığı avantaj ile yakaladığı başarıyı görmezden gelmek, kusura bakmayın ama aptallıktır.

Daha da ilerleyelim...

İnternet başka şey cep telefonu başka şeydi, ilk başlarda cep telefonumuzu bilgisayara bağlayarak sonra ise çoğumuz internete cep telefonu üzerinden girmeye başladık...

Bilgisayar ve cep telefonu, gene birbirinden başka amaçlarla kullanılan iki öğeydi, şu an ise bazı cep telefonları mobil yaşamda dizüstü bilgisayarların bazı özelliklerini yerine getirebiliyorlar. önceki teknolojilerle bağlayarak, direk olarak cep telefonu üzerinden internet yoluyla birbirimize gene PDA/cep telefonunda da hazırladığımız office dosyalarını yollayabilir, 3G ile karşılıklı video ile konuşabilir hale geldik.

Cep telefonarında oyun oynayabiliyoruz...

Cep telefonu ile mp3, radyo dinleyebiliyoruz...

GPS cihazı ile birleşti ve artık yerimizi ve gideceğimiz yeri cep telefonu üzerinden takip edebilir haldeyiz...

ve sayamadığım/unuttuğum bir çok özellik.


İlk çıktığında cep telefonu çıplaktı, her yeni eklenen özellik de, mutlaka ilk eklendiğinde vasat durumdaydı ama her geçen gün ilerlemekte. Şu an SLR makineler, videoyu kötü çekse bile ilerde talep doğrultusunda mutlaka daha iyileri çıkacaktır! Ve bu her zaman bizim yani son kullanıcının faydasınadır. Tekrarlıyorum; teknoloji, gelişimdir.

Şimdi sorarım SLR de video'nun ne işi var diyenlere; esas senin cebindeki telefonun sende ne işi var. Senin cep telefonu yerine, yanında bir ev telefonu, bir telsiz, bir çağrı cihazı, bir bilgisayar, bir modem, bir walkman, bir radyo ve bir pusula gezdirmen lazım! "

zarar verme konusunun da aslı yok gibi gözüküyor. varsa bir bildiğiniz paylaşın ancak çoğunluk dslr de video çekiminin sensörün ömrünü azaltmayacağı görüşünü savunuyor.
  • nihilanth  (03.10.10 01:25:46 ~ 01:26:53) 
doğubanktan alınmaz hayyamdan alınır. riks alma nova +1


  • yuto  (03.10.10 01:30:49) 
bu arada dslr de video olayı çok nettir. özellikle de imkan varsa canon eos 5d mark ii varsa tadından yenmez.

düşünsenize ne bileyim 50mm f1.2 bir objektif ya da ne bileyim fisheye bir objektif ile çekilecek şeyleri.

bu arada biraz beklerseniz nikon d7000 çıkıyor ve çılgın atıyor alet.
  • cedric tweedledee  (03.10.10 02:24:50) 
house md'nin sezon finallerinden biri eos 5d mark ii ile çekilmişti yanlış hatırlamıyorsam. bir yaramazlık yoktu


  • argent dawn  (03.10.10 03:00:06) 
d7000 video da 550d kalitesine gelebilmiş değil. (özellikleri oyle gozukuyor 1080 ve 720 p fps oranları olrk). d7000 tek artısı videoda kayıttayken otofokus yapma olayı var oda çok ses yapıyormuş (kayıtta çıkıyor zırt zırt diye durmadan) ve yavaş fokusluyor. Manuel focus takılmak daha iyi. 550d şu an ciddi klip/film işyle uğraşanların aktif olarak kullandıkları canon 7d veya 5dmark2 ye alternatif olan bir makine


  • rakim efendi  (03.10.10 03:07:47) 
dslr de video gereksiz demek çok saçma, 550d kalitesinde video cekebilmek icin alacagınız kameraya 1000$ dan fazla para ayırmanız gerek 550d bunu yaparken ve farklı lens seceneklerini varken bunu yapmak sacma. harici mikrofon girişi vardı 550d de yanlış hatırlamıyorsam.

hayyam dan 550d alın derim ben.
  • rurouni  (03.10.10 10:40:53) 
maydb, video ve dslrlar konusunda hiçbirşey bilmiyorsun. seni şöyle alalım.


nofilmschool.com
  • dumur  (03.10.10 12:26:38) 
he yok ben video olayından demedim d7000 e. alet fotoğraf makinesi olarak çılgın atıyor ufaltılmış ve bazı yönleri geliştirilmiş d300s


  • cedric tweedledee  (03.10.10 14:23:50) 
yanlış bilmiyorsam her iki makine de 1920x1080 video çekmekte. yani full hd oluyor sanırım. video kalitesi anlamında bir fark yaşamazsınız kanımca. iki makine arasında sadece sayısal değerler fark etmekte onu haricinden. bence garantili 500d almak daha mantıklı. ki fiyatı 1799 liralara kadar düştü makinenin.

550d yi en önemli kılan faktör ki baya önemlidir bu; '' canon 7d sensörü kullanılmakta 550d de.''

saygılar
  • nen var kuzum  (03.10.10 21:07:32 ~ 21:08:34) 
bilgi : babataş'tan aldım hayyamdan geçen ay. 50mm 1.8 lens ile birlikte 1600 e geldi. sorunsuzca kullanıyorum şükir ki. 18-55 kit lensi geri vermiştim ama sonra çok ahmaklık ettiğimi anladım. yeni başlayanlar ekstra lens almasın kit lens ile devam etsin yoluna derim. 50mm e kitlenip kalmak daha kötü başlangıç için.


  • nihilanth  (06.02.11 21:34:28 ~ 21:35:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.