[]

uyku problemi

belki çoğunuzun yaşadığı bir olay bu ama cidden problem olmaya başladı bende. uyuyamıyorum ya da uyanamıyorum. şöyleki gece uykusu denen şeyi unuttum gibi. sabaha karşı uyuyabiliyorum anca o zaman akşama kadar uyuyorum. 16-18 saati bulduğu oluyor ve yerimden kalkamıyorum. yada tam tersi 2-3 gün uyumayıp anca 3-4 saat bir şey uyuyabiliyorum. sonra uyanıyorum mal gibi dolaşıyorum etrafta. doktora bahsettiğimde durumdan fiziksel aktiviteleri arttırmamı, yoğurt yememi, ılık duş almamı söyledi ve unisom diye bir ilaç verdi gerekli gördüğünde alırsın dedi. bunları da yaptım ama bir faydasını görmedim. unisom da bi gün etki ediyor bi gün etmiyor. bağımlılık yapmaması için fazla içmemeye çalışıyorum.

zombiden normal bir yaşam formuna geçebilmek için tavsiyesi/bildiği olan varmıdır:/


 
unisom'u kullanma..
ben de uyku problemi yaşıyorum.. yaklaşık 2 yıldır.. 3 gün uyumadığımı bilirim.. sırf biraz uyuyabilmek adına kullandım bir kaç hap. hayatımın en büyük hatası olarak bakıyorum şimdi. çok büyük yan etkileri oldu.. bazılarını hala atlatamadım ki ben düzenli haftada 4gün spor yapan birisiyim.. sana en büyük tavsiyem hap kullanma olur..

  • sonea  (01.10.10 21:29:59 ~ 21:30:59) 
ya 1 kutuyu bitirmem 3-4 ayı buldu pek içmiorm hapı da nasıl düzene koycam ben bu uykuyu


  • bebek terlik  (01.10.10 21:35:08) 
çok yorulmaya çalış.. pestilin çıksın aynı gün 1-2 litfe süt iç.. şanslıysan uyursun :)


  • sonea  (01.10.10 21:46:08) 
hehe denedim ama saol genede:)


  • bebek terlik  (01.10.10 21:54:04) 
her akşam 1 saat koş. eve gelir gelmez yat. deneyenlerden öğrendiğim kadarıyla tek çözüm. hem sağlıklı.


  • dasher  (02.10.10 03:19:26) 
uykunun kendisi antreman gerektiren bir şey. çocuklukta öğreniliyor (ha sonradan öğrenilmez diye bir şey yok).

yaş ve cinsiyete göre dönem dönem sekteye uğraması da anormal bir şey değil.

spor işe yarar ama fiziksel yorgunluktan dolayı değil. çok ağır antremanlar sonrası bile iki saatlik uyku yetebilir ama uyanıklık süresinin artması insanı çıldırtabilir (bazı insanların işine geliyor 3 saat uyku ve mutlular).

sporun uykuya yönelik en güzel etkisi kafayı boşaltmasıdır. bunu yapamıyorsan yaptığın sporu değiştir. uzakdoğu sporları çok iyidir bu konuda. 2 saat antreman nasıl geçti anlamazsın bile.

gece lcd ekran uyku kaçırıyor, zaten güneş görmüyorsun, bünyeni yalancı güneşle alt üst ediyorsun.
  • unbeknown the black  (02.10.10 07:49:50) 
ben de aynı sorunu yaşıyordum. çeşitli ilaçlar önerildi bana da, fakat hiç birini kullanmadım, sana da kullanmanı önermiyorum. bitkisel çayları araştırmalısın. bence en etkili çözüm, yatmadan yarım saat önce melisa çayı içmen. hatta daha da ileriye gidip çayı içmeden önce, şöyle sıcak bir duş alıp, sonra melisa çayını içebilirsin. yarım saat sonrasında da yastığa başını koyduğun anda uykuya dalacaksındır. ilk içtiğim gecenin ardından, sabah gerçekten şaşırmıştım. nasıl uykuya daldığımı hatırlamıyordum bile. tavsiye ederim. bir dene en azından.


  • soso  (02.10.10 12:09:47) 
deniycem en kısa zamanda çok saolun tavsiyeler için


  • bebek terlik  (02.10.10 18:58:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.