[]

Gürültülü Bilgisayar

Şimdi bu ağzına sıçtığımının bilgisayarının fanı bir yandan, mekaniksel sesleri bir yandan oldukça rahatsız ediyor. Sessiz sedasız çalışan bilgisayar görünce gözlerim nemleniyor o derece.

Bilgisayarcı "Ben bunun fanına falan bişeyler yapiyim." dedi. İşi bittiğinde bilgisayarın fanı yine yüksek ses çıkarıyordu ama daha iyi gibiydi durum. Günler geçti bu sefer de hani bozuk bir alet sürekli sinir bozucu bir ses çıkarır ya, onun gibi bir ses çıkarmaya başladı. Fanın sesi değil ama, başka bişey.

Ben bu bilgisayarın sesini nasıl keserim, derdi nedir, pratik yollarla şöyle hani hı?

çok tekniksel anlatmazsanız sevinirim. anneye anlatır gibi.

 
Fan bir kere ses çıkarmaya başladı mı iflah olmuyor bir daha.

Çözüm: Su soğutma.
  • ataturkiye  (01.10.10 19:21:56) 
kasayı açabiliyorsanız, kasa açıkken içerdeki fanları tek tek durdurun. Sesin hangi fandan kaynaklandığını tespit edin ve önce temizleme yoluna gidin, olmazsa değiştririsiniz. Mekanik ses ise fanın bir yerlere çarpmasından dolayı olabilir.


  • edip  (01.10.10 19:34:29) 
isviçreli bilim adamlarının yaptığı testler sonucu en çok gürültü çıkaranlar ekran kartı fanı ve kasa içindeki tahliye fanı olarak bgelirlendi. bunların dışında güç kaytnağına pc kapalıyken tüm deliklerinden hava basmak da bir süre için (1-1,5 ay) faydalı olabiliyor.


  • cari kacik  (01.10.10 20:25:28) 
bios güncellemesi yap onunda faydası oluyor.


  • mahsunkul  (01.10.10 20:59:10) 
mekaniksel ses dediğin fan zaten, başka ses çıkaracak birşeyi yok bilgisayarların. onurtrklmz'ın dediği gibi ekran kartının fanı en çabuk bozulan oluyor.

sen bilgisayarı aç bu fanları sök, git bilgisayarcıdan birkaç liraya aynısından fan al yerine tak.

cillop gibi sessiz sedasız olur bilgisayarın.
  • paranoid corpse  (01.10.10 20:59:50) 
@paranoid corpse, @ rectoa,

mekanik dediği çalışırken içten gelen gurul gurul sesler olabilir o da hdd'den gelir ki ömrünü doldurmak üzere olduğundandır.
  • cari kacik  (01.10.10 21:18:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.