[]

Dar gelen kot pantolon

---------- Hikaye kısmı -------------

Yaklaşık 2 sene önce apış arası eriyen/yırtılan bir kot pantolonum vardı. Öyle kenara atmıştım badana-boyada giyerim diye (bu bilgi cepte).

Geçen gün çok acil bir buluşma yapmam gerekliydi ve çıkarken elime bu pantolon geldi, farketmeden giydim ve çıktım. Yırtık pantolonu giydiğimi otobüste anladım.

Otobüsten inip kendimi acilen bir erkek giyim mağazasına attım. Bir çok pantolon denedim, ancak belime ve kıçıma olanların paçaları uzun oluyordu; paçaları normal olanlar da çok dar geliyordu. Paçaların yapılması ise en az 2-3 saatmiş.

Bekleyemedim ve geç kalmamak için bir seçim yaptım ve dar olanı tercih ettim.

O akşam farketmedim ama şimdi giydiğimde farkediyorum ki çok dar almışım kotu. Bildiğin streç filmle kaplanmış gibiyim. İşin kötüsü "giydikçe açılır" prensibi de işlemiyor. Giydikçe ben daralıyorum; hem fiziksel hem de psikolojik.

---------- Hikaye kısmı -------------

Şimdi soru şu: Bu dar kot nasıl genişletilir? Terzi halledebilir mi? Yoksa 1 kere giydiğim şeyi atacak mıyım çöpe? Çok para verdim lan, içim yanıyor!

Not: Zayıfla demeyin, kilom (+2 -2) 80'dir, bu yaştan sonra istesem de zayıflayamam yani, kalıp oturmuş.

Edit: Pantolon'u alırken çok baktığım için geri götürüp iade edemem, oradan giyip çıktım zira.

 
pantolonu ne zaman aldın, faturası duruyor mu?
bunu annem almış ama bana dar geldi de ve değiştir yahu, neden kasıyorsun bu kadar, dediğin gibi pahalı bir yerse sorun çıkarmayacaklardır, değiştireceklerdir.

  • de jure  (30.09.10 11:50:03) 
@durukafa, edit yaptım cevap olarak.


  • ataturkiye  (30.09.10 11:52:36) 
@ot nasıl oluyor kestirmek? Terzi mi yapıyor?


  • ataturkiye  (30.09.10 12:00:51) 
iade edebilmen için giyilmemiş olma şartı olacağını sanmıyorum.. aldığın yerin telefon numarası falan varsa ara sor iade/değişim olaylarını.. genişletilebileceğini sanmıyorum.. çöpe atmaktansa en azından arayıp sormak mantıklı yani..

not: apış arası eriyen/yırtılan ne kötü bi şeydir yareppim.. bu dertten muzdarip olanları toparlayalım..
  • buzzlightyear  (30.09.10 12:04:41) 
sıcak suda yıkayın, belki işe yarar.


  • purpurum  (30.09.10 12:05:02) 
iade olabilitesi var... ayrıca giyip çıktın diye de utanma boşver :))


  • .aylin.  (30.09.10 12:13:05) 
hiç olmadı markalı bişeyse sat -10 -20 liraya burdan abi.


  • deeperdown  (30.09.10 12:27:20) 
başka bi şubesi varsa aldığınız mağazanın oraya götürün ordan değiştirin. genişletemezsiniz.


  • strangelittlegirl  (30.09.10 13:04:44) 
Olm tüketici olayları var memnun kalmadım dersin fişi faturası durduğu taktirde yeterli olur bu kadar korkmayın satıcıdan verin acımayın begenmedim diyin olsun bitsim.


  • mikelarteta  (30.09.10 13:07:58) 
ya git değiştir aynı mağazadan yenisini al hiç bir şey olmaz.


  • shell  (30.09.10 13:44:33) 
Giydin diye değiştiremezsin demezler çünkü giyip oturmadığını görünce iade ediyor herkes.
Ama siz bunu giydiniz gibi bir dangalak soru sorulmaz yani.

İç çamaşırı mı alıyosunuz? :)
  • diyanet takvimi  (30.09.10 13:59:01) 
sen yaparsın şampiyon


  • .aylin.  (30.09.10 18:22:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.