[]

Şampanya Nasıl Açılır?

Hiç alet edevat yok çıplak elle nasıl açılır bu zıkkım kolayca? birde nerden hangi şampanyayı alalım tavsiye verin kardeşinize? fiyatıda söylerseniz pek güzel olur.




 
bir elle mantarı tutup bir elle şişenin tabanını tutacaksınız mantarı değil şişeyi çevirirseniz rahatça çıkacaktır. Vida çıkarır gibi.. Mantarı bir bez ya da havluyla da tutabilirsiniz.


  • istanbul beyefendisi  (29.09.10 12:10:58) 
Alet edevata zaten gerek yok. Mantari kaplayan folyonun altindaki teli elinizle cozup cikarin. Sonra mantari yavasca saga sola cekerek veya cevirerek yukari cikarin. Bir yerden sonra zaten sisenin icindeki basincla mantar cikacaktir.


  • wpi  (29.09.10 12:27:26) 
teli çöz, şişeyi acık salla, mantarı parmakla yukarı it acık, sonra gene salla biraz, gene az az it mantarı, gene salla, gene it, salla! paau! kutlarım, tebrikler, bravo, iy ki doğdun.


  • muppet  (29.09.10 12:56:07) 
şampanya zaten alet edevatla açılmaz, elle açılır.

tepesindeki folyo kağıdı yırtın.
burgulu bir tel vardır. onun burgusunu açıp çıkarın. şimdi sadece mantar kaldı. zaten tepesi şişenin dışında. şarap gibi tamamen gömük değil. o mantarı ittire ittire, çevire çevire gevşetin. son noktasında köpürsün istiyorsanız şişeyi biraz sallayın. köpürmesin derseniz sallamayın. sonra baş parmakla ittiriverin. poott edip açılacak zaten.
  • kibritsuyu  (29.09.10 13:10:40 ~ 15:18:42) 
sallama!! sakın sallama!! bak biri ölür, üzülürsün :)

herkes demiş ama, bi daha söyliyim. alet edavata gerek yok elinle dışarı ittirecen mantarı
  • no avalon  (29.09.10 13:38:19) 
şampanya mantarının kafası büyük, kendi küçüktür, içine itilmez.
şampanyayı biraz sallamanız da mantarın fırlamasına bahane olur (çok abartmayın).

  • cruseo  (29.09.10 13:41:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.