[]

kedicik ve biz

geçenlerdeki bir mesajımda bir kedi yavrusu bulduğumuzu ve baktığımzı söylemiştim.

şimdi bu kedicik 3 aylık felan oldu.

1-veterinere götürüp ne tür aşılar yaptırmak gerekir.
2-bu marketlerdeki whiskas tarzı mamalardan mı vermeli? bebe bisküvili sütü yemiyor. et sosis olsa sürekli yiyecek.bizde zararlı olur diye vermek istemiyoruz. birde o kadar aç insan var kediyi garfield yapmaya gerek yok sanırsam.
3-oyun oynamak istiyor sürekli ve durmadan amaç parmak ısırmak, parmağı ağzına almak, hafif dişlemek ; bundan nasıl vazgeçirebiliriz?
4-tırnaklarını veterinere kestirtsek hemen geri uzar mı? amacı oynamak ama fena tırnak geçirdiği oluyor.

wc terbiyesi genetik olarak kodlanmış o konuda bir sorun yaşamadık.

 
1- veteriner gerekli aşıları söyler zaten ama sizin sağlığınız için iç parazit-dış parazit şarttır; kuduz da tabii.
2- whiskas iyi değil, tavsiye etmem. 1 yaşına kadar olan kediler için ayrı mamalar var. açık satılanı varsa ucuza alabilirsiniz.
3- oyun oynayacak tabii; yapacak bir şey yok ama kızdığınız şeyleri belli edin, tepenize sıçmasın.
4- tırnaklarını hemen ve kolaylıkla kesiyorlar, yavaş yavaş uzuyor.
  • gayrisabit fikir  (28.09.10 17:17:44) 
mama konusunda bir sey soylemek istiyorum hills veya royal canin disinda marketlerde satilan mamalardan vermeyin hayvanciga, Isirmak da hem oyun hem de o da kodlanmis onune gecmek zor oluyor parmak fena degil yine ayagi isirmaya falan alismasin da...


  • thefin  (28.09.10 17:35:31 ~ 17:36:33) 
whiskas tarzı market mamalarını ben de tavsiye etmem. kedilerin böbreklerine zarar veriyormuş o tür mamalar. üstelik kedi o mamaya alıştığı zaman, bağımlılık yapıyor. mümkün değil başka birşey yediremiyorsun. eski kedimde böyle bir sıkıntı yaşadım. böbrekleri bozuldu ve kaybettik. veteriner mamalardan olabileceğini söyledi. malesef böyle bir zarar verdiklerini çok geç öğrendik. ama şimdiki kedime royal canin'in mamasını veriyoruz. açıkta satılanları var. onlar daha ucuz oluyor. marketlerde satılan mamalardan uzak durmanızı tavsiye ederim.


  • redpepper  (28.09.10 17:36:10) 
büyüyünce geçer o huyu. :) benim kedim küçükken inanılmaz ama inanılmaz yaramaz bir şeydi. ellerimi, ayağımı, boynumu, sırtımı, her yerimi tırmalar, ısırırdı. görenler işkence gördüğümü veya kendimi jiletlediğimi falan sanıyordu hatta. :D o kedicik şu an 1.5 - 2 yaşında ve inanılmaz uslu, ağırbaşlı bir kedi oluverdi. bırakın çocukluğunu yaşasın kedi. :)


  • devils trill  (28.09.10 17:37:36) 
kolonya kokusundan nefret ediyolar. test edilmiştir:D elinize sürerseniz etkili olur kanaatimce..


  • uncountable  (28.09.10 17:51:54) 
elinizi isirip tirmalamaya basladiginda oyun oynamayi birakin. zamanla isirdiğinda ya da tirmaladiğinda oyunun bittiğini anlayacak ve bu davranışından vazgeçecektir.


  • kayranin kedisi  (28.09.10 20:06:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.