[]

Kadın girişimciye teşvik arıyoruz

3 kadın gişirimci, tekstil üretimi için 4 bin lira civarı kredi arıyor. Nereler var bu türde kredi veren bildiğiniz?
şehir İstanbul



 
İşkur'un girişimcilik kursları oluyordu, onlardan çıkanlara kefilsiz filan 10bin'e kadar kredi veriyorlardı. Onu araştırmalı.


  • ataturkiye  (28.09.10 15:03:39) 
işkur evet 10e kadar kefilsiz veriyor ama şurası yanlış anlaşılmasın. süreç şu şekilde işliyor.

işkur girişimcilik kursuna katılıyorsun. sertifikanı alıyorsun. sonra projeni hazırlayıp sertifikanı da ekleyip kosgebe yolluyorsun. tabi bu sırada şirketini kurman gerekiyor. kosgebden geçerse projen şirketi açman için yaptığın harcamaları geri ödüyor. sonra diğer gerekli işlemleri yapıyorsun işte mesela olay teksilse makine vs. alıyorsun faturanı kosgebe ibraz ediyorsun o sana harcamanın %60ını geri ödüyor. bu şekilde faturalarını falanda ödüyor. ama önemli nokta önce siz harcamayı yapıyorsunuz. sonra kosgeb size ödüyor.
  • zenc  (28.09.10 15:19:07) 
ohoo zor işmiş işkur..
bu arkadaşların aradığı kredi verilecek, ne bileyim, en az birkaç ay sonra geri ödemesi yapılacak faizsiz filan. sermaye yok gibi bir şey çünkü.
çok mu şey arıyorlar?
  • canimnicknameyazmakistemiyor  (28.09.10 15:24:59) 
aynısını bizde arıyoruz arkadaşlarımız için ama başvurmadığımız yer kalmadı. başka devletler milyon dolarlık yatırımlar yapıyor girişimcilerine ama bizimkiler bi kaç milyarı bile veremiyor. velhasıl kelam işiniz gerçekten zor. ama eğer bir çözüm bulursanız lütfen bana da haber verin.


  • zenc  (28.09.10 15:35:55) 
4000 bir iş çoooook mütevazi bir rakam değil mi?Kagider var benim bildiğim.Oradan almaları kolay olur gibi.Bir de bankaların kadın girişimci destekleme programları var ama faizler ve şartlar konusunda bilgim yok.

Not:İşin detaylarını mesajdan atabilirseniz belki bu konuda yardımcı olabilirim.Hatta bazı noktalarda fikir verme ihtimalim de var.
  • Evocati  (28.09.10 15:36:22) 
kosgeb'in de girişimcilik kursu var 10bin hibe 10bin kredi veriyorlar sanırım.


  • marido  (28.09.10 16:54:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.