[]

beyaz tepesi kalkık tuylu guvercin

özel yetiştirme olduğu belli, camımızın önünde uyuyor, tepesi havaya doğru tuyleri dik dik kar beyazı çok şeker bişey lakin ne yapsak bilemedik, kafesimiz var kanaryada besliyoruz, hayvana akşam vakti dışarda diğer kuşlar bişey yaparmı belliki evini yuvasını bulamamış sahibide üzülüyordur şimdi.. sabah yolunu bulurmu? eve alsak mı sabah kendi gidermi ? kendinide sevdiriyor evde guvercin beslenmez dimi?




 
yakın bir yerden gelmiştir. genelde çatılarda besliyorlar bu tür özel güvercinleri. taklacı, paçalı vs türleri var. iyi de para ederler aslında. :)
alır besler, yem falan verirseniz geri dönmeyebilir. yine de bilmiyorum sabah dönebilir mi

  • sttc  (27.09.10 20:24:10) 
aldık valla parasında değilim yeterki sahibi uzulmesin, apartman görevlisinine sorucam ancak belki bilir etrafta besleyen varmı, elde duruyor sevdiriyor kendini özel bakım gibi bu öyle kafes kuşuna benzemiyor, ama künyesi/bilekliği gibi bişeyi yok nasıl bulucam sahibini bilmiyorum :/ cinsini ne acaba?

i53.tinypic.com
i54.tinypic.com
  • eja  (27.09.10 20:51:49) 
Büyük ihtimalle sahibi uçurmuştur fakat o sırada atmaca şahin vs. gördüyse kuş inememiştir. Ürküp gelmiştir. Başka bir mahalleye, hatta ilçeye bile ait olabilir. Güvercin yetiştiriciliği yapan kimse varsa çevre onlara soruşturmak lazım. Eğer İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlerde yaşıyorsanız sahibini bulmak zor olabilir gerçi.

Edit: ilk cevabı okumamışım. Neyse harici olarak söyleyeyim ki, güvercincilikte kaybolan kuşun ardından ağlanmaz pek. Yani eğer kuşun gittiyse 2 3 gün ararsın belki başka güvercinciye gitmiştir şansına geri getirir. Yoksa peşinde pek durulmaz. (babası 35 yıllık güvercinci olan birinin tavsiyelerini dinlediniz. :) )
  • g man  (27.09.10 21:29:02 ~ 21:34:52) 
google sağolsun bizim evimizin yakınında bi guvercin lokali varmış, telefonunu aldım sabah aratıcam babama, ama kuş onların olmasada sahiplenirlermi diye korktuk, sabah balkoldan salsak evine gönermi? yer istanbul, bi kaç kere daha böyle ama daha çirkin bi guvercin mutfağımıza musallat olmuştu yakında bi yerlerde biri yetiştiriyor sanırım. burda kargalar atmaca gibi ondan korkmuştur zavallı hayvan:(
cinsi hakkında bir tahmininiz varmı?

  • eja  (27.09.10 21:54:24 ~ 21:55:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.