[]

Ipod Touch

En son nesli nedir bunun, sıfır almaya kalksam 16 veya 32gb fiyatları neler olur ? ikinci el alırsam pilinin ölü çıkmaması için en fazla kaç aylık bir makina almam lazım ?

Uygulama geliştirmek istersem yaptıklarım hem iphone hem ipod touch'da çalışır mı ?

edit : bir de sahtesi var mı bunun ? gittigidiyor'dan falan alırsam menüleri falan benzetilmiş çakma bir ürün çıkma olasılığı var mı ?

edit2 : 3. ve 4. nesil arasındaki farklar çok mu büyük ?

 
alacaksan kesinlikle 4. nesil al.. baya fark var 3. nesil ile arasinda.. iphone'da calisanlarin neredeyse hepsi ipod touch'ta da calisir..
fiyatlar burada var: store.apple.com

amerikadan gelecek birini bulursan hem sifir almis olursun hem de daha ucuza almis olursun.. buradan falan bi ilan verirsen getirecek olan cikar bence..

sahte olayini bilmiyorum.. ama bakinca anlasilmayacak kadar iyi yapabileceklerini sanmiyorum..
  • buzzlightyear  (27.09.10 09:32:17) 
4. nesiller daha türkiye ye gelmedi. amerika fiyatı 32gb 299$ 64gb 399$ ona göre fiyat biç işte. şöyle bi şey var (bkz: #20413749)

benim elimde 3 yıllık 1. nesil var ilk zamanların almıştım pili yeni öldü sayılır. 3 nesil alsan pilde sorun olmaz herhalde(ikinci el olarak)

sahtesi illa vardır da arkasında apple işareti ve ipod yazısı varsa sahte değildir.

4. nesilde kamera eklendi işlemci geliştirildi. hd video cekebiliyo kamerası önde de kamera var pil ömrü arttı yine.

yazılım icin sadece iphone da çalışanları var ama %95 i falan her ikisinde de çalışıyordur. yapsan ikisinde de çalışır yani :) bir de mac os olmadan uygulama geliştirelemiyo not olarak.
  • rurouni  (27.09.10 09:34:42) 
@buzzlightyear ve @ruruonii'nin söyledikleri doğru olmakla birlikte, iki düzeltme yapmak istiyorum:
-sahteye de apple logosu ya da ipod yazısı koyabilirler. bunu anlamanın yolu çoğu zaman zor. ama gg'den alacağın kişinin önceki satış rakamları, yorumları, aldığın ürünün gerçek faturası ürünün orijinalliği konusunda bilgi verir. ben mesela itouch'ımı gg'den almıştım ve aldığım kişi applestore faturasını da göndermişti.
-duyurudaki arkadaşlar da oldukça uyanmış. amerikadan getiriyorum diye üstüne 300 tl civarı fark koyanlardan tut, piyasa fiyatıyla hemen hemen aynı rakama satmaya çalışanlarına kadar çeşit çeşit kişiyle karşılaştım. istisnalar kaideyi bozmaz tabii ki ama bu konuda dikkatli olmanı tavsiye ederim. yani atıyorum 100 tl fark için yurt dısından getirtme, en azından türkiyeden alınca garantiydi, değişimdi daha güvenli olabilir, bu nedenle iyice araştırmadan teklifleri abul etmemeni öneririm.
  • vejeteryan vampir  (27.09.10 10:07:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.