[]

Cep kanyağı ne kadar, alternatifleri nedir?

Geçen martta bana cep matarası hediye gelmişti, fakat öyle dışarıda olur olmadık içme alışkanlığı olan biri olmadığım için ve havalar da hemen sonra ısındığı için pek kullanamadan çekmeceye kaldırdım. Lakin malumunuz olduğu üzere son birkaç gündür götümüz donuyor, gün bu gündür dedim ben de.
Pek kanyak içmişliğim yok, en küçük şişenin fiyatı ne kadar oldu en son?
Veya küçük mataradan kanyak yerine içilebilecek alternatif içkiler önerebilir misiniz?


 
aha alkol mevzulari.

bak simdi bildigin tekel vodka'yi aliyorsun, icine bir tutam karabiber, cok az toz kirmizi biber, iki adet kesme seker ve biraz da istedigin aromali meyve suyu (dayanikli bir sey olmasi lazim, visne gibi) koyuyorsun. Soguk kelimesinin anlami kalmiyor.
  • rygard  (18.12.07 16:58:55) 
en küçük şişe çok pahalı değildi ya, taş çatlasa 15 falan tekel olanı. değil o kadar da işte uzun zamandır ilgilenmediğim için fazla fiyat söledim :)

Sonraaa, konyak denen şey zaten çok içilmez birkaç yudumda karda çıplak dolaşırsın, eğer nezle ya da giripsen hemen geçirir.

öküz gibi güzeldir de, içki alışkanlığı olmayan adam zor içer bence. Şahsen ağır içiciyken bile yüzüm buruş buruş oluyordu. neyse :)
  • thefirstfbli  (18.12.07 18:59:36) 
en sağlamı viski koy. johnnie walker olur jack daniels olur. sonra bi yerde kahve ya da sıcak çikolata söylediğin zaman içine bir iki yudum akıtıver. o mükemmel tadı özümseyince bana teşekkür edeceksin...


  • oldtimer  (18.12.07 23:44:30) 
Mataradan tekila icmeyi denedim zamaninda. Cok sicakti pek hoslanmadim, onermem. Brendi veya viski olabilir tabi, eger onlari oda sicakliginda sek icmeyi seviyorsan.

Rygard'in onerisi de bayagi guzel, ama ben olsam visne suyunu eklemem. Sonucta matara ufak bir sey, icinde konsantre (yuksek alkollu) bir sey olsun istiyoruz ki hemencecik bitmesin.

Bir de alacaksan bir seyin en kucuk sisesini almamaya calis. Malum sise kuculdukce ickinin birim fiyati bayagi ciddi artiyor.
  • wpi  (19.12.07 00:21:25) 
kanyağın muhtemelen ucuz bir şey olması lazım. okulun dibindeki büfede satılırdı (karaköyde) pahalı bir şey olsa koymazlar oraya :) zaten türkiye'de üretiliyor.
@rygard, abi votkaya seker atmak iyi bir şey mi?

  • sourlemonade  (19.12.07 01:09:56) 
(bkz: acıbadem likörü) sek veya kahveye ekleyerek içebilirsin. bence cep matarası ile taşınabilecek en güzel içki. tekelin ürettiği acıbadem likörü de gayet güzeldir. çok fazla "ısıtma" işlevi yok gerçi ama, hem sek hem de kahveye eklendiğinde muhteşem oluyor bence.

kanyak yerine jack daniels da deneyebilirsin, kanyağın içimi biraz daha zordur.
bu arada unutmamak lazım; alkol aldıktan kısa süre sonra kandaki şeker yakıldığı için ısındığınızı hissedersin. fakat belirli bir süre sonra iş terse döner, kandaki şeker de azalmıştır ve daha fazla üşümeye başlarsın. (yamuluyorsam düzeltin)

(aha robin'miş lan. daha neyi içeceksin?:))
  • flyalone  (19.12.07 01:21:14) 
viski iyi olur mataradan ama sonra dikkat et alışkanlık olur.
kanyak istersen de fiyat performans açısından en başarılısı truva'dır (tekel) her yerde bulamayabilirsin. hipermarketlere ve içki olayında kafayı kırmış büfelerde vs vs olur.

bu ikisinin dışına çıkma bence. yani işte şundan koyim azcık da şundan falan filan. zira yanında viski ya da kanyağın oldu mu oturduğun sıradan bir cafedeki sıradan bir kahveyi de güzelleştirme şansın var.

ama dediğim gibi sonu tehlikeli bu işin, mataramsız asla deme ihtimali var yani. şahsen zor yırttım şimdi 8 tane matara boş yatıyor. sadece şehirlerarası yolculuğa giderken 3-4 tanesini viskiyle doldurup otobüste, trende, otelde, dağda bayırda içkiye en zahmetsiz biçimde ulaşabiliyorum...

likör de olabilir lan, evet bak ben bunu bi deneyeyim.
  • agk  (19.12.07 01:23:46) 
@flyalone evet, alkolün verdiği ısıtma hissinin tıpkı kolanın susuzluğu geçirmesi gibi geçici ve yanıltıcı olduğunu biliyorum, ama sonuçta dağa zirveye çıkacak değilim. modern şehirde yaşayan herkes gibi açıkta geçirdiğim süre bir seferde en fazla yarım saat olacaktır. pek sorun değil o bakımdan.


  • robin  (19.12.07 09:06:20) 
@wpi meyvesuyunu cok az miktarda koyuyoruz, ama cbildigimiz vodka visne gibi bir sey degil, sadece biberlerin getirdigi sert aromayi biraz yumusatmak, hafif bir tad.

@divit sekeri fazla kullanmamak lazim, uzun sure icinde durursa da hos olmuyor. Ancak kisa surede bu bilesimin toptan etkisini cok ciddi sekilde arttiriyor.
  • rygard  (20.12.07 13:50:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.