[]

uydunet modem

şimdi ben uydunete gecmeyi düşünüyorum onların kablosuz modem kampanyası bitmiş bu yüzden kendi zyxel marka kablosuz normal p-660hw-t1 v3 routing özelliği olan modemimi "kablolu bir uydunet modemi" ile bağlayarak kablosuz olarak kullanmak istiyorum.sanırım böyle birşey mümkünmüş bunun için hangi kablonet kablolu modemini almalıyım ve bunları nasıl baglayıp kullanacagım




 
hangi modemi almanız gerektiğini bilemeyeceğim ama kablosuz router'ınızı bir access point olarak ayarlayabilirsiniz.
ilk önce içeride IP adreslerini hangisinin dağıtacağına karar vermelisiniz. bu genelde internete bağlanan olur. çakışma olmaması için diğer cihazın DHCP özelliğini kapatmanız gerek. ayrıca kablosuz modemin IP adresini diğer modemin dağıttığı ağda çakışmayacak bir adresle değiştirmelisiniz. örneğin uydu modem 192.168.1.x aralığında dağıtıyorsa, 192.168.1.100 gibi bir adres verebilirsiniz. sonra herhangi bir cihaz gibi modemleri birbirine lan yoluyla bağlayın. bir şey atlamadıysam kablosuz ağa bağlanan cihazların diğer modemden IP adresi alabilmeleri gerek. durum böyleyse çalışacaktır. aksi durumda kablosuz cihazın firewall'unu kapatıp deneyin. bunu iki adsl modem ile yapmıştım daha önce ama şimdi kafadan anlatıyorum, umarım yardımcı olabilirim (:

  • talemon  (24.09.10 21:03:32) 
Tek çıkışlı kablo modemi çok çıkışlı ADSL modeme bağlayarak interneti dağıtma işi yaş. Zira yamulmuyorsam Uydunet'in verdiği tek çıkışlı modemlerin router özelliği olmuyor ve IP dağıtım işini router'la yapmak gerekiyor. İnternette bi dolu "tutorial" vr bu konuda ama başarılı olamayanlar da var. En güzeli sen 4 çıkışlı, wifi'ı olan bir kablo modem al.

bilgisayar.gittigidiyor.com

adresinden modem model ve fiyatları hakkında fkir sahibi olabilirsin...
  • metal revolution  (24.09.10 21:34:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.