[]

Endüstiri mühendisi 2. yabancı dil

şimdi iyi derecede ingilizcem mevcut.
1. sınıfa geçtim bu sene.
2.bir dil daha öğrenmek istiyorum. ama mesleğimde de yararlı olacak bir dil olsun gidip arnavutça öğrenmenin manası yok. hani şunu öğren hacı ilerde senin işine yarıycak ilerde diyebildiğiniz bir dil var mı? ulan endüstiri mühendisliğine de nasıl önerilecekse. yani iş dünyasında yardımcı olacak bir dil?


 
hocam şimdi derecesini yazış şeklinde belirli sabitler olmadığı için iyi derecede yazdım. 2. bir dili soruyosam demekki ingilizceyle işim bitmiştir. ister çatır çatır de ister çutur çutur.


  • vericemparasını  (24.09.10 00:17:47) 
kore?


  • karoyedili  (24.09.10 00:25:29) 
bence 2. yabancı dilden önce türkçeni geliştir. mesleğinin nasıl yazıldığını falan iyice öğren mesela.


  • kelimeyounu  (24.09.10 00:36:30) 
@kelimeyounu küçük şeylere takılcaksak "türkçenin" yazmanın yanlış olduğunun farkındasındır mesela ?


  • vericemparasını  (24.09.10 00:59:14) 
karışmak gibi olmasın ama, türkçenin yazması yanlış değil. "Türkçe" sözcüğünden sonra gelen ekler kesme işaretiyle ayrılmaz.


  • peki  (24.09.10 01:07:05) 
küçük harfden bahsediyorum neyse sapıttı konu


  • vericemparasını  (24.09.10 01:27:11) 
girmek istedigin yer bu konuda etkin rol oynayacaktir. ben de endustri son sinif ogrencisiyim. ankara icin konusmam gerekirse turk traktor icin italyanca gerekir mesela, aselsan icin ingilizce olmazsa olmazdir, mercedes icin almanca ise girmende 10 adim one alir seni genel olarak bu sekilde. yaptigim stajlardan edindigim tecrubelerle bunlari soyledim.
Ama bir de sole bi durum var, Cincenin is yapmayacagi yer yoktur bence

  • PoscheN  (24.09.10 01:28:29) 
ikinci lisan sorularına hep aynı cevabı veriyorum. özellikle ülkemize en çok yatırım yapan ülkelerin lisanalrını bilmek daha mantıklı geliyor. almanya fransa italya vs. bir de en mantıklı gözüken şirketler falandan yola çıkarak bir seçim yapılmalı.


  • cedric tweedledee  (24.09.10 03:21:42) 
banada nedense çince güzel olur gibi geliyor.ben şahsen çince diyorum. artık herkez ing. almanca. rusça vs vs vs biliyor ama çince bilen insan sayısı oldukça az.en azından şu an için öyle birde bu adamların yaptığı atılımları görünce çince çok mantıklı geliyor.


  • killerbee  (24.09.10 06:39:16 ~ 06:41:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.