[]

Türkiye'den Amerika'yı telefonla aramak?

İki tarafta da Turkcell hat var. Amerikadaki hat roaminge açıldı. Şimdi sorulara geçelim:

1. Türkiye'den arama yaparken şu şekilde mi çevirmemiz gerekiyor? +1 0535 ....... Amerikadan da sanırım +90 53...... şeklinde çevirmek gerekiyor, nasıl aradı bilmiyorum ama erkek arkadaşım benim cep telefonuma ulaşamamış.

2. Turkcell'in tarifelerini araştırdım, dakikası 75 kuruş olan bir buldum. Fakat şöyle bir şey okudum forumlarda, burdan arama yapınca karşı tarafın da kontörü gidiyormuş doğru mu bu?

Başka tavsiyeleriniz varsa yazabilirsiniz.

 
1- aynen öyle
2- kurumsal hat kullanıyorum yurt dışı tarifeli sabit fiyat ödüyor şirket

  • .aylin.  (23.09.10 15:16:42) 
1. hangi ulkede olursaniz olun numarayi +90535.... seklinde cevirmelisiniz. bulundugunuz ulkenin ulke kodu onemli degil. almanyadayim ve beni ararlarken de ben arama yaparken de surekli +90535.... seklinde kullaniyorum.
2. roaming den dolayi siz arama yapsaniz dahi karsi tarafin da kontoru gidecektir. gecenlerde bir mesaj geldi turkcell den yurtdisindan turkiyeyi su kadara arayabilirsiniz diye. bulabilirsem yazarim tekrar.

  • alan shearer  (23.09.10 15:25:54 ~ 15:26:16) 
2 - 2 tarafta da turkcell var ise, roaming kapsamına giriyor. Yani aranan tarafta belirli bir ücret ödüyor. Ama bildiğim kadarıyla bu sadece amerikadan arkadaşınız sizi ararsa geçerli.

Tarife ile ilgili bir tavsiyem var size, geçen hafta tatil için yurtdışındaydım, vodafone'un ekim sonuna kadar bir kampanyası var. 30€ luk bir hazırkart almıştım, dakikası 10 cente yurtdışını arayabiliyordunuz (İtalya'dan Türkiye'yi). Bu da yaklaşık 5 saatlik konuşma süresi eder. Belki bu kampanya sadece avrupa için geçerli olabilir. Amerika'da olan kişi bi vodafone bayisine gidip kolaylıkla öğrenebilir bu durumu.
  • zalex  (23.09.10 15:41:13 ~ 15:41:34) 
Amerika'da vodafone bulursa tabi.


  • luin 41  (23.09.10 15:50:05) 
@luin 41 , hmm yok yani :))
O zaman şöyle birşey verelim...
www.vodafone.com.tr
  • zalex  (23.09.10 16:50:52 ~ 16:51:40) 
Google voice ile telefonları ucuza arayabilirsiniz. O sizin sabit telefonunuzu ararsa dakikası 3 sente, cebinizi ararsa dakikası 18 sente (sanırım) konuşabilirsiniz. Türkiye'den onu aramanız ne kadar bilmiyorum, sitesine bakın. doğrudan cep telefonu kullanmak ikinizin de cebini fena halde yakar, çok pahalı. İkinizde de bilgisayar varsa skype kurup bedavaya konuşabilirsiniz tabii. Skype'dan telefon aramak google voice'tan biraz daha pahalı sanırım.


  • sourlemonade  (23.09.10 19:16:49) 
@zalex amerika'dan turkiye'yi aramaktan bahsetmiyor muyuz? bu durumda sizin "soyle bir sey" vermeniz hala bir sey ifade etmiyor.


  • luin 41  (24.09.10 11:20:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.