[]

evcil hayvanla toplu taşıma vasıtası ile şehirlerarası yolculuk olur mu?

daha yavru sayılabilecek ancak türü gereği pek minik olmayan oğlum ile -ki kendisi bir köpek olur- nasıl şehirler arası yolculuk yapabilirim? yolculuk istanbul-balıkesir arasında gidiş dönüş olacaktır. hava yolu seçeneğini pas geçiyorum çünkü körfez hava alanı balıkesir merkeze uzak, tren ya da otobüs yolculuğu konusunda yardımcı olabilir misiniz? (internetten araştırdığım kadarıyla zaten istanbul balıkesir arası tren yolculuğu da yapılamıyo) özellikle evcil hayvan kabul eden otobüs firmaları nelerdir?




 
ahah seçenekler azalarak bitmiş.
ben metro turizm'de kutuda kedi ile binen birini görmüştüm. kutu derken var ya kedilerin 7 tarafı kapalı 1 tarafı telli kutusu.

ama metro'ya binme.
  • jameskeenan  (23.09.10 11:02:20) 
yalnızca bagajda (ve o da malesef bunu kabul eden firmalarda) mümkün.

karayolları taşıma yönetmeliği, 4. kısım, 1. bölüm, 40. madde 6. bent ;)
Özel kafeslerinde kedi, köpek ve kuş gibi evcil hayvanlar bagaj taşımaya mahsus bölümlerde taşınabilir. Taşıtın içinde yolcularla birlikte canlı hayvan taşınamaz. Gerekli hallerde, yolcu alınmaksızın evcil hayvanların taşıtın içinde taşınabileceği özel sefer ve servisler düzenlenebilir.
www.mevzuat.gov.tr
  • muppet  (23.09.10 11:04:21) 
deniz otobüsüyle bandırma'ya gityseniz önce, oradan balıkesir'e geçseniz. deniz otobüsü için şöyle bir şey var:

www.ido.com.tr

yanılmıyorsam bandırma-balıkesir arası da tren mevcut.
  • natura horror vacui  (23.09.10 11:07:22) 
deniz otobüsüne bilet almadan önce muhakkak sorun,geçenlerde bakırköy/kadıköy hattında taşıma kutusu içindeki kediyi yolcuları rahatsız eder bahanesiyle tüm çabalamamıza rağmen almadılar,sahibi kediyle beraber dışarda (bildiğin güvertede) tamamladı yolu.evet saatlerin yazdığı o küçük broşürlerinde bununla ilgili bir satır var ama almam kardeşim!diyip kestirip atıyorlar ne yazıkki


  • jai ho  (23.09.10 11:18:23) 
teşekkürler yardımlar için, bi elimde köpek bi elimde çanta önce feribot ardından tren yolculuğu çok ama çok zor olacak, yavruyu burada pansiyona bırakma düşüncesi de kötü, zor bi seçim olacak benim için


  • hypathia  (23.09.10 11:25:57) 
yolcuların oturduğu kısma almanız mümkün değil. onun boyu büyükse bir kaba da girmiyorsa,otobüste hiç taşıyamazsınız. ama küçük olsa taşıma kabı olsa,bagaja atarlar.


  • lord randal  (23.09.10 11:33:06) 
pansiyon düşünürseniz, kavacık civarında topaz kennel çok iyidir. sahipleri, kendi hayvanları gibi bakarlar, hayvanların hem açık hava hem kapalı alan bölmeleri vardır, benim 2 köpeğim var ve zamam zaman bırakmak zorunda kalıyorum, hiç aklım geride kalmıyor, ihtiyacınız olursa aklınızın bir köşesinde bulunsun.


  • cedilla  (23.09.10 14:28:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.