[]

Istanbul'da en iyi ne, nerede yenir?

Arkadaşlar şöyle izah ediim durumu,

doğma büyüme istanbullu ve midesine düşkün birisi olarak :), çeşitli memleketlerden gelen arkadaşlarıma oranın yöresel yemeği istanbul'da en iyi nerede yenir diye sorup gidip orada yiyen birisiyim. :)) örneğin herif samsunluysa "aa valla mı söle bakalım o zaman samsun pide en iyi nerde yenir " ya da atıyorum mersin'liyse "bana öle bi yer söle ki tantuni yerken mersine ışınlasın beni" fln böyle soruyorum ve bunları not alıp yolum düştüğünde gidiyorum. böyle bir aç herifin tekiyim işte.

şimdi sizlere de aynı soruyu sorucam. herkes memleketini yazsın cevaplarda, mesela urfalıyam ezelden, şurda dürüm yerim çakma giyerim diesel'den şeklinde bizi aydınlatsın bizler de karnımızı doyuralım di mi.. hadi bakalım :)

 
  • istanbull  (23.09.10 10:06:22) 
bu ne aga yaw böle listeleri geç duygu yok içinde. sahibi bilmemne beydir, süper yapar, bizim oralıdır diye yorum istiyorum :) (bu arada istanbull her başlıkta karşıma çıkma amk .))


  • barut  (23.09.10 10:09:09) 
antep usulü kaymaklı katmer: gürpınar sahilinde camlı köşk var. adamlar aşmış çok fena yapıyorlar.

sahibi nuri dayı olur. dayım diye söylemiyorum gerçekten çok tatlı adamdır.
  • zenc  (23.09.10 10:31:23) 
bizim oralı değil bunlar ama buket lahmacun var mecidiyeköyde. ben diyarbakırdakinde yedim enfesti, git lahmacun ye oradan.

bir de taksimde medi var, mc donald's'ın sokağında. orada da kanat ye.
  • naraso  (23.09.10 10:34:40) 
yeşilköy'de şefo mantı var, hakikaten cok iyi manticidir.


  • desdinova  (23.09.10 11:08:20) 
gece yarısı paça çorbası. kadıköy itfaiyesinin (eski salı pazarı) tam karşısında köşede. gündüzleri kebapçı geceleri çorbacı gibi :)
hayatımda böyle paça içmedim adaç.

  • muppet  (23.09.10 11:11:12) 
@muppet, o dediğin yerde, söğütlüçeşme camiine doğru çıkarken boktan bi dürümcü var ama orası değil sanırım. bilemedim dedğin yeri ama yolum illaki düşer


  • barut  (23.09.10 11:43:15) 
@barut cami önündeki durağın tam karşı sokağında en sonda sağ köşede. geceleri önü ardı ful çekiyor :)


  • muppet  (23.09.10 11:54:57) 
Bir hataylı olarak tabikii aksaray Ciğeristanı tavsiye edecem. Hataylılar ve çevresi için salata önemlidir...Şöyle nar ekşili ve soğanlı bol domatesli...öyle geçeceksin ben soğan yemem ayaklarını. Soğan salatası ayrı gelir orada sumaklı hemde. Ciğeri lavaşa dürerken arasına bu salatadan koymazsan olmaz...Anlatırken ağzım sulandı...Tabiki Hataylı bi yerden künefe yemeden ayrılmak ayıp olur herhalde...Afiyet olsun.......


  • mcerdem19  (26.09.10 00:18:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.