[]

midi klavye yardım

49 tuşlu bir klavye, neden bütün virtual instrument uygulamalarında sadece en sol(bas)10 küsür tuşu kullandırtır? ben bunun tamamını niye kullanamıyorum? klavye ile ilgili bir ayar dicem, klavye plug/play modunda... nedir bunun nedeni?

en basitinden cakewalk'un müthiş bir yaylı virtual instrument programı var, ama oktav aralığım yaklaşık 10 tuşla sınırlı olunca hiçbir şey yapamıyorum...

aynı şey cubase vst leri kullanırken de geçerli... oradaki bütün enstrumanlarda da yine aynı şey...


(klavye- m-audio keyrig49)

 
biraz sallamasyon olacak ama yanlış bir driver (10 tuşluk bir m-audio nun driverını mesela) yüklemiş olmayasınız?


  • kta  (23.09.10 02:54:00) 
:) direkt ürünle gelen orijinal cd'sinden yükledim. bu arada "10" lafın gelişi, yani

klavyenin oktav aralığı c1-c5
ben ise sadece c1-d2

aralığını kullanabiliyorum
  • xenderoth  (23.09.10 03:20:26) 
klavyeye restart atmayı deneyin manual de yazar, default ayarlarıyla öyle birşey olmaması gerekli, usb den kullanıyorsan midi kablosu ile direk bağlamayı dene diyecem (evet saçma ama napalım)

başka pc - yazılım - ses kartı kombinasyonlarıyla deneyiniz hepsinde s*çırtma yapıyorsa alette problem vardır gibi sanki, compel yolu taşlı.
  • kopek  (23.09.10 04:17:15 ~ 04:22:15) 
Bir şekilde zone-split yapılmış, ilk oktavı bir midi channel'dan gönderirken diğerini başka bir channel'dan gönderiyor sanırsam.

Analiz etmek için www.midiox.com'dan midiox'u indirip bakabilirsin (beleş). Gelen midi datalarını listeler midi ox, detayları yanında yazar (örneğin note on c4 velocity 120 channel 4, etc.. ) Bak bakalım diğer tuşlar farklı channeldan mı geliyor.

Dediğim gibiyse kesin aletin ayarı vardır. Ya aletin üstünden yapılan birşey, ya da pc tarafındaki software'inden. Kitapçığa dalman lazım :)

Cubase'de midi kanalının girişini "omni" yaparak da troubleshoot etmeyi deniyebilirsin.
  • skatheist  (23.09.10 05:27:59) 
katiyyen sinyal yok d2'nin sağında kalan kısımda...


  • xenderoth  (23.09.10 15:04:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.