[]

otomatik kapama (bilgisayar)

öyle bir ayar yapayım ki bilgisayar ayarladığım süre sonunda açık tüm programları ve kendisini otomatik olarak kapatsın. oturumu kapatması işime yaramaz, tamamen ve sorunsuz kapanması önemli. misal sourberry'i açık bırakıp yatacağım, sabaha kadar çalsın istemiyorum. bir yarım saat 45 dakika çalsın sonra kapansın bilgisayar.

yüz yıl öncesinin teknolojisindeki televizyonlarda bile varken bu özellik, bilgisayarda olmaması saçma geldi çünkü, kesin vardır. var mıdır? nerden?

not: önemliyse eğer işletim sistemi win7.

cCcsourberrycCc

 
  • kopek  (23.09.10 00:02:13) 
aynen öyle.. ama bunun ek program olmadan yapılan versiyonu yok mudur ki? biraz bakındım böyle programlara ama güvenemedim açıkçası. kullandım memnunum dersen bunu da deneyebilirim.


  • kedi olmus gidiyorsun  (23.09.10 00:05:04) 
biraz karistirarak veya google'dan bulabileceginiz icin ustunkoru anlacatacagim.

baslat > calistir > görev zamanlayıcı

burada istediginiz saate, istediginiz gorevi atayabilirsiniz. eylem olarak shutdown.exe'yi cagirmaniz kafi.
  • entrapmen  (23.09.10 01:08:32) 
favori programlarımdan biri bu işi becerebiliyor. ben de win 7'de kullanıyorum: www.tamindir.com


  • nerede o eski bayramlar  (23.09.10 01:28:39) 
bir sürü program var bu şekilde. ufacık programala bilgisi olan herkes yazıyor. tek yapması gereken shutdown.exe'yi belirlediğiniz zamanda çağırması. verilen linklerdeki indirme siteleri, programların çoğu güvenilir değil. amatör işi duruyor. denemiş olduğunuz eli yüzü düzgün bir program varsa paylaşın bizimle.


  • maden suyu  (23.09.10 03:59:37) 
başlat-->çalıştır...

shutdown -s -f -t 3600

3600 saniye sonra bilgisayar kapanır... bunu isteğe göre değiştirebilirsiniz.

Açık tüm programlarınız teker teker kapatılır.

Not: olur dabu işlemi iptal etmek istersen aynı şekilde başlat-->çalıştır a

shutdown -a

yazman yeterli olacak
  • janavarorion  (23.09.10 06:42:48 ~ 06:43:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.